Concierge: Miksei lennolla enää taputeta?
Matkailu
Concierge: Miksei lennolla enää taputeta?
Miksei reittilennoilla enää taputeta kapteenille kiitoksena hienosta laskeutumisesta? Concierge päätti ottaa asiasta selvää.
25.9.2013
 |
Mondo

Concierge oli viime vuonna lomamatkalla – ja lomalennon päätteeksi puolet matkustamosta innostui taputtamaan. Tilanne oli nostalginen.

Taputukset ovat nykyään harvassa. Conciergen hyvä ystävä, 30 vuotta alalla toiminut ihastuttava lentoemäntä Helena Kaartinen muistelee, että vielä 1980-luvulla matkustajat taputtivat aina laskeutumisen jälkeen, varsinkin lomalennoilla.

"Tuolloin matkustaminen ei vielä ollut ihan arkipäivää. Laskeutumista ehkä vähän jännitettiin. Helpotus lentäjän onnistumisesta purkautui taputuksena. Ehkä siihen sisältyi myös riemua saapumisesta lomakohteeseen tai kotiin", Kaartinen sanoo.

1990-luvulla lentäminen lisääntyi ja arkipäiväistyi. Itseään kokeneena pitävät matkustajat alkoivat naureskella turisteille, jotka taputtivat lentokoneessa.

"Jotkut pitivät tapaa suomalaisena. Sitä se ei ollut. Esimerkiksi tuodessamme kreikkalaisia turisteja Lappiin joulunviettoon, he eivät laskeutumisen jälkeen vain taputtaneet, vaan nousivat antamaan aplodit", Kaartinen sanoo.

Concierge itse on sitä mieltä, että lomalennoilla koneessa kuuluu edelleen aina taputtaa. Sitä ollaan lomalla, eikä jurottamassa.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »