Mondo

Concierge: Mikä on Pohjoismaiden paras kohde?

Concierge: Mikä on Pohjoismaiden paras kohde?
Mikä on Conciergen suosikkikohde ­Pohjoismaissa? Sellainen, joka on helposti ja edullisesti saavutettavissa autolla?
Teksti
Julkaistu: 28.8.2021

Pohjoismaat tai koko maailma, ei sen väliä: Conciergen ehdoton suosikkikohde on Tampere. Nääsvillen sijaintikin on niin keskeinen, että sinne voi melkeinpä kävellä.

Tampereella on kaikkea: ­Omintakeista ruokakulttuuria. Tehdasromantiikkaa. Jugendin loistoa. Musiikkia. Teatteria. Perinteisiä pubeja. Yksi maailman viimeisistä Lenin-museoista. Sekä tietysti Timo Taikuri.

Kun Concierge viimeksi herkutteli ­Pispalan Pulteri -ravintolan silakkapihveillä, taka­vuosien idoli kiersi pöydissä taika­temppuja tehden. Esitys veti valehtelematta vertoja Conciergen Sydneyn oopperatalossa näkemälle The Illusionists -taikurishow’lle.

Jos kysyjä kaipaa vastausta kotimaamme ulkopuolelta, auto kannattaa suunnata kohti Pohjois-Norjaa. Maisemat ovat niin henkeäsalpaavat, että Instagram-seuraajilleen voi helposti väittää olevansa Uudessa-Seelannissa, varsinkin, jos on ottanut mukaan pullon tai mieluummin laatikollisen Cloudy Bay Sauvignon Blancia. Bensat kannattaa tosin tankata jo Suomen puolella ja ottaa teltta mukaan.

Lofooteilla voi myös bongata valaita. Niitä ei edes Timo Taikuri saa vedettyä ­hatustaan! Pohjois-Norjassa voi toki olla patikoijia kuin Balilla joogaajia, etenkin näin korona-­aikana. Aivan naapurissa on onneksi kohteita oman rauhan etsijöille. Senjan ja Lyngenin eli Yykeänmuotkan maisemat eivät jää jälkeen Lofooteista. Kulttuurinnälkää tyydyttää käynti Tromssan kaupungissa, josta löytyvät Jäämeren­katedraali ja futuristinen kirjasto.

Matkalukemiseksi sopii Are Kalvøn Helvetillinen vaelluskirja, jossa ­norjalaiskoomikko tutkii kansansa vaelluskiimaa. Mitä järkeä on etsiä mielenrauhaa hytisemällä luonnossa hyttysten keskellä? Concierge tuntee syvää sielunkumppanuutta. Ja suuntaa Tampereelle.

Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii uskottavan vastauksen. Kysymykset Conciergelle: mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »