Concierge: mihin matkustaa 60-vuotispäivänä?
Matkavinkki
Concierge: mihin matkustaa 60-vuotispäivänä?
Mondon matkailuasiantuntija Concierge antaa reissuvinkin pyöreitä täyttävälle.
Teksti
Julkaistu 29.1.2023
Mondo

Kun on 40-vuotissyntymäpäivänä sukeltanut Brasilian edustalla ja 50-vuotis­syntymäpäivänä aikonut lentää kuumailmapallolla Etelä-­Afrikassa kansallis­puiston yllä (lento peruttiin sään takia), niin mitä Concierge suosittelee 60-vuotispäiväksi tällaiselle iloisen pyöreälle naisimmeiselle? Kysyy nimimerkki: "Hyvin suunniteltu, puoliksi toteutettu"

Concierge ei ole syntymäpäiväihmisiä. Siihen on syynä hänen isänsä, joka uskoi alkuperäiskansojen muinaiseen viisauteen.

Kun Concierge oli teini-iän kynnyksellä, isä halusi tehdä hänestä miehen ja vei nuoren Conciergen Vanuatulle. Siellä Conciergen nilkkaan sidottiin köysi, ja arvon neuvon­antajanne käskettiin hypätä 20 metriä korkeasta puu­­tornista. Ainoastaan Conciergen sydän hyppäsi – kauhusta sijoiltaan. Toivuttuaan Concierge kiskoi köyden jalastaan ja laskeutui nöyränä tikkaita takaisin maan kamaralle.

Conciergen isä ei ollut ylpeä. Vuotta myöhemmin hän vei Conciergen Brasilian Manaukseen ja sieltä Amazonin sade­metsän sydämeen, Sateré-Mawé-heimon luo. He laittoivat Conciergen käsiin lehdistä tehdyt kintaat, jotka olivat täynnä myrkyllisiä luotimuurahaisia. Ne purivat. Suunnaton kipu lähetti Conciergen hallusinatoriselle matkalle, josta tämä ei ole oikein vieläkään palannut.

Edellä mainittujen koettelemusten sijaan Concierge suosittelee risteilyä Etelä­mantereelle. Tai orankien katselua suojelukeskuksessa Sumatralla. Harvinaislaatuinen elämys odottaa Kuuban Jardines De La Reina -meriluonnon­puistossa: se on harvoja paikkoja, jossa voi snorklata krokotiilien kanssa.

Edullinen vaihtoehto on Espanjan Andalusiassa sijaitseva Caminito del Rey. Huimaavan kapea patikointipolku vie pitkin pysty­suoria vuorenseinämiä. Aivan vieressä on sata metriä syvä rotko. Sen käveltyäsi saatat hyvinkin tuntea muuttuneesi tytöstä aikuiseksi naiseksi.

Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii uskottavan vastauksen. Kysymykset Conciergelle: mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »