Concierge: Mihin maihin suomalainen tarvitsee viisumin?
Matkailu
Concierge: Mihin maihin suomalainen tarvitsee viisumin?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, mihin maihin suomalainen matkailija tarvitsee viisumin?
Julkaistu 27.7.2016
Mondo

Helpommin kysytty kuin vastattu. Luotettavaa koontia ei Conciergen tietojen mukaan ole, ainakaan ulkoministeriöllä. Viisumin tarve on tarkistettava maiden edustustoista erikseen. Henley & Partnersin viisumi-indeksi paljastaa, että suomalaisella passilla pääsee viisumitta 175 maahan. Olemme jaetulla sijalla kolme, vain ruotsalaiset ja saksalaiset kantavat taskussaan parempaa passia.

Mitä tulee maihin, joihin viisumia on haettava etukäteen – sehän on kuin matkaesitteen unelmalista: Afganistan, Algeria, Angola, Azerbaidžan, Benin, Bhutan, Burundi, Eritrea, Gabon, Ghana, Guinea, Intia, Irak, Jemen, Kamerun, Keski-Afrikan tasavalta, Kiina, kummatkin Kongot, Kenia, Pohjois-Korea, Liberia, Libya, Mali, Mongolia, Myanmar, Norsunluurannikko, Niger, Nigeria, Pakistan, Päiväntasaajan Guinea, Ruanda, Saudi-Arabia, Somalia, Etelä-Sudan, Sudan, Syyria, Tšad, Turkmenistan, Uzbekistan, Valko-Venäjä, Venäjä...

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi mondo@a-lehdet.fi.

Kommentoi »