Mondo

Concierge: Mihin maihin suomalainen tarvitsee viisumin?

Concierge: Mihin maihin suomalainen tarvitsee viisumin?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, mihin maihin suomalainen matkailija tarvitsee viisumin?
Julkaistu: 27.7.2016

Helpommin kysytty kuin vastattu. Luotettavaa koontia ei Conciergen tietojen mukaan ole, ainakaan ulkoministeriöllä. Viisumin tarve on tarkistettava maiden edustustoista erikseen. Henley & Partnersin viisumi-indeksi paljastaa, että suomalaisella passilla pääsee viisumitta 175 maahan. Olemme jaetulla sijalla kolme, vain ruotsalaiset ja saksalaiset kantavat taskussaan parempaa passia.

Mitä tulee maihin, joihin viisumia on haettava etukäteen – sehän on kuin matkaesitteen unelmalista: Afganistan, Algeria, Angola, Azerbaidžan, Benin, Bhutan, Burundi, Eritrea, Gabon, Ghana, Guinea, Intia, Irak, Jemen, Kamerun, Keski-Afrikan tasavalta, Kiina, kummatkin Kongot, Kenia, Pohjois-Korea, Liberia, Libya, Mali, Mongolia, Myanmar, Norsunluurannikko, Niger, Nigeria, Pakistan, Päiväntasaajan Guinea, Ruanda, Saudi-Arabia, Somalia, Etelä-Sudan, Sudan, Syyria, Tšad, Turkmenistan, Uzbekistan, Valko-Venäjä, Venäjä...

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi mondo@a-lehdet.fi.

Kommentoi »