Concierge: Matkavinkkejä Kambodžaan
Matkailu
Concierge: Matkavinkkejä Kambodžaan
Mistä löytyvät Kambodžan parhaat rannat? Mitä maassa kannattaisi nähdä ja kokea? Mondon matkailuasiantuntija Concierge antaa vinkkejä reissuun.
Julkaistu 10.8.2016
Mondo

Teit fiksusti. Aina kannattaa ottaa, kun halvalla saa. Siksi Concierge on viettänyt monta lomaa Markantalossa. Hullulla halvat huvit, viisaalla vielä halvemmat.

Asiaan eli Aasiaan. Kambodža on matkailun näkökulmasta vähän kuin Vietnam kymmenen vuotta sitten. Matkailijoiden määrä on kasvussa, mutta meininki on yhä rentoa ja hintataso edullinen. Idyllistä paratiisirantaa saa jo vähän etsiä. Maan suosituin rantakohde on Sihanoukville, jonka rantaviivalla on majapaikkaa toisensa perään. Muutama vuosi sitten Koh Tonsayn saari oli löytö, mutta nyt siellä on viidakkorumpujen mukaan ahdasta. Suosittelemisen arvoinen voisi olla Sihanoukvillen lähellä sijaitseva Koh Ta Kiev.

Pääkaupunki Phnom Penh ansaitsee pari päivää. Siellä kannattaa käydä Tuol Slengin vaikuttavassa vankilamuseossa, joka kertoo punakhmerien tekemästä kansanmurhasta. Parhaiten Kambodžassa liikkuu busseilla ja minibusseilla. Concierge suosittelisi myös venematkaa Siem Reapista Battambangiin.

Rajansa on toki tarjoushaukan elämälläkin. Conciergen hiihtoloma Vaatehuoneella ei ollut kovin onnistunut reissu.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi mondo@a-lehdet.fi.

Kommentoi »