Concierge: Matkavinkkejä Balkanille
Matkailu
Concierge: Matkavinkkejä Balkanille
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään vinkkejä Balkanin-kierrokselle.
Julkaistu 31.8.2016
Mondo

Suunnittelen vuoden mittaista reissua Balkanin alueelle. Kiikarissa ovat ainakin Albania, Montenegro, Kosovo, Makedonia, Kreikka ja mahdollisesti Italia. Mitä olisi hyvä ottaa huomioon?

Vuosi on pitkä aika. Varaudu siihen, että myös tylsiä hetkiä tulee. Onneksi Balkanilla harrastetaan lukuisia hauskoja pelejä, joilla saa ajan kulumaan. Haasta joku vaikka albanialaiseen jalanvääntöön rrëzim i këmbëveen. Tai kokeile perinteistä kolo-tanssia. Bulgarialainen koiranpyöritys kannattaa jättää väliin. Se on eläinrääkkäystä.

Mitä sanoo kirjailija Ville Hytönen, joka on reissannut alueella useaan otteeseen?

"Vuoden matkalla ehtii nähdä koko Balkanin. Itse vuokraisin tukipisteeksi asunnon Belgradista tai Sarajevosta. Erityisesti Belgradista on helppo kiertää Balkania ristiin rastiin kaikilla mahdollisilla liikennevälineillä."

Kannattaa tsekata Hytösen Balkan-juttu Mondosta 2/2015, se on mainio apu reissun suunnitteluun. Conciergella on kaksi festarivinkkiä: balkanilaisen torvimusiikin festivaali Guča sekä kauniissa kosovolaisessa Prizrenin kaupungissa järjestettävä DokuFest. Nimestään huolimatta DokuFest ei ole kännäysjuhla, vaan dokumenttielokuvafestari.

Suomen kansalainen voi viettää Albaniassa 90 päivää ilman viisumia. Sama pätee Montenegroon, Kosovoon ja Makedoniaan. Kreikka ja Italia ovat Schengen-maita.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi mondo@a-lehdet.fi.

Kommentoi »