Concierge: Matkalle lasten kanssa
Matkailu
Concierge: Matkalle lasten kanssa
Voiko pienten lasten kanssa matkustaa muuallekin kuin Thaimaahan ja Välimerelle? Millaisia vinkkejä antavat Lapsiperheen matkakäsikirjan tekijät?
21.5.2014
 |
Mondo

Concierge ei ymmärrä, miksi joku haluaa matkustaa lasten kanssa. Suurin syy siihen, miksi Concierge ei käytä lomalentoja, on se, että ne ovat täynnä lapsia.

Annetaan siis asiantuntijoiden vastata. Conciergen hyvät ystävät Inna-Pirjetta Lahti ja Inari Fernández ovat tehneet Lapsiperheen matkakäsikirjan.

»Pienen lapsen kanssa matkustaminen on kiinni vanhempien asenteesta. Yleensä lapsi viihtyy siellä, missä aikuinen on hyvällä tuulella.» Seikkailija voi lähteä lasten kanssa vaikka maailmanympärimatkalle. Tarvitaan oikea asenne ja paljon valmisteluja.

Olennaista on tarkistaa rokotukset. Malaria-alueille menoa ei suositella pienten lasten kanssa, mutta lääkityksen voi tarvittaessa antaa jo viisikiloiselle vauvalle.

»Matkustaminen vauvan kanssa on helppoa, etenkin jos lapsi on rintaruokinnassa. Korvikkeitakin on usein tarjolla. Ulkomailla vauvanruuissa on usein suolaa ja muita aineosia, joita Suomessa vältetään. Mutta parin viikon erilainen ruokavalio ei ole haitaksi.»

Alle vuoden ikäisen lapsen kanssa voi käytännössä matkustaa mihin vain, jos lapsi viihtyy rattaissa tai kantorepussa. Vilkkaan taaperoikäisen kanssa lentäminen voi olla hankalaa.

Thaimaan ja Välimeren sijaan voi valita vaikka Mauritiuksen. Paikallisista kulttuureista kiinnostunut vuokraa asunnon esimerkiksi Vietnamista. »Lasten perustarpeista huolehtiminen menee matkallakin etusijalle. Riittävä uni, sopiva ruoka ja liikunta ovat monelle lapselle tyytyväisyyden tae», Lahti ja Fernández muistuttavat.

Conciergella on vinkki niille, jotka haluavat välttää lasten kanssa matkustamista: lentäkää bisnesluokassa. Tosin viimeksi Balilla Concierge törmäsi perheeseen, jossa äiti uhkaili lapsiaan: »Jos ette nyt käyttäydy, joudutte paluulennolla turistiluokkaan.»

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »