Concierge: Maailman paras sää?
Matkailu
Concierge: Maailman paras sää?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, mistä löytyvät leppoisimmat ilmat ympäri vuoden.
Julkaistu 1.6.2016
Mondo

Riippuu siitä, mitä leppoisa kullekin merkitsee. Aurinkoa? Tuuletonta taivasta? Voihan sitä joku pitää rännästäkin. Kysytään asiaa Ilmatieteen laitokselta.

"Harva tykkää äärimmäisistä lämpötiloista, oli sitten kyse lämpimästä tai kylmästä", meteorologi Lea Saukkonen toteaa. "Mitä kauemmaksi päiväntasaajalta liikutaan, sitä suuremmiksi erot vuodenaikojen mukaan muuttuvat. Jos lämmintä pitää olla ympäri vuoden, täytyy mennä lähelle päiväntasaajaa."

Siellä voi kuitenkin olla liiankin kuuma. "Rannikoilla kosteus tasoittaa lämpötilaa mutta tekee siitä samalla helposti tukalan oloisen. Mannerilmastossa on valittavana joko trooppista sademetsää tai aavikkoa."

Jos siirrytään hieman kauemmaksi päiväntasaajasta, löytyy lämpötilan puolesta suhteellisen mukavia alueita, kuten Kalifornia, Etelä-Australia tai Etelä-Afrikka.

"Mutta niillä on muita ominaisuuksia, jotka eivät välttämättä ole matkailijoiden mieleen. Esimerkiksi Etelä-Afrikassa voimakkaat ukkoset ovat arkipäivää." Kaliforniassa esiintyy paljon maanjäristyksiä, Australian eteläosia vaivaa kuivuus.

Pohjoisella pallonpuoliskolla leppoisimmat säät löytyvät todennäköisesti Kanariansaarilta ja Madeiralta. Eteläisellä pallonpuoliskolla vastaavia paikkoja voisivat olla Réunion ja Mauritius. Niissä ilma on mukavan lämmin muttei liian kostea.

Minne meteorologi Saukkonen itse matkustaisi? "Jos ei tarvitsisi pohtia budjettia ja voisi valita lomakohteen vain meteorologisin perustein, valitsisin talvella Mauritiuksen, Uuden-Seelannin, Etelä-Afrikan tai jonkin kivan kohteen Etelä-Amerikasta."

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi    

Kommentoi »