Concierge: Kuinka paljon matkailuun kulutetaan rahaa vuodessa?
Matkailu
Concierge: Kuinka paljon matkailuun kulutetaan rahaa vuodessa?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, kuinka paljon ihmiset kuluttavat vuodessa matkailuun. Siihen on helppo vastata - vai onko sittenkään.
3.3.2017
 |
Mondo

Ihmiset vai suomalaiset? Siinä on vissi ero. Matkailu on maailman nopeimmin kasvavia elinkeinoja. YK:n matkailuorganisaatio UNWTO:n mukaan kansainväliset vierailijat kuluttivat vuonna 2015 yli 1136 miljardia euroa majoitukseen ja muihin palveluihin ulkomailla. Lentoihin ja liikkumiseen käytettiin 200 miljardia euroa.

Suomalaisista kattavaa tietoa ei löydy, mutta se tiedetään, että olemme Pohjoismaiden kitsaimpia matkailijoita. Tanskalaisen Related-toimiston Travel Image 2015 -tutkimuksessa suomalainen arvioi pulittavansa vuosittain 2 200 euroa matkustamiseen per kotitalous. Ruotsissa ja Tanskassa summa oli päälle 2 700 euroa. Norjalaiset pistävät haisemaan yli kolmetonnia.

Matkahakukone Momondon mukaan suomalaiset kuitenkin käyttävät rahansa mieluiten juuri matkailuun. Mitä tästä voidaan päätellä? Yksi: suomalaisilla on vähemmän rahaa kuin norjalaisilla. Kaksi: se on epäreilua, koska norjalaisilla on enemmän hiihto­mitaleitakin. Kolme: Suomen 100-vuotislahjaksi suunnitellun Haltin sivuhuipun sijaan meidän pitää vallata Norjalta koko tunturi.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi mondo@a-lehdet.fi. 

Kommentoi »