Concierge: Keski-Euroopan vaellusmatkat
Matkailu
Concierge: Keski-Euroopan vaellusmatkat
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, missä kaikkialla Keski-Euroopassa järjestetään vaellusmatkoja. Concierge paljastaa oman suosikkikohteensa.
Julkaistu 8.6.2016
Mondo

Tottahan toki. Mutta määritelläänpä ensin Keski-Eurooppa. Se ei nimittäin ole niin yksinkertaista kuin voisi luulla. Keski-Eurooppa on alue keskellä Eurooppaa. Mutta mikä alue? Yhden näkemyksen mukaan siihen kuuluvat Itävalta, Puola, Slovakia, Slovenia, Saksa, Sveitsi, Tšekki ja Unkari. Joidenkin mielestä taas kaikki, mikä ei ole Pohjois-Eurooppaa tai Etelä-Eurooppaa on Keski-Eurooppaa. Mitä on silloin Itä-Eurooppa?

On myös hyvä muistaa, että Keski-Eurooppa ei ole englanniksi Middle Europe vaan Central Europe, vähän kuten keskisormi ei ole middle finger vaan yleensä jotakin aivan muuta.

Asiaan. Keski-Euroopasta löytyy useita hyviä vaellusseutuja, sillä Alpit ulottuvat Itävallan lisäksi esimerkiksi Sveitsin, Saksan ja Slovenian alueille. Slovakian ja Puolan rajalla taas kohoaa Tatravuoristo.

Suomesta myydään vaellusmatkoja Sveitsiin, Saksaan ja esimerkiksi Sloveniaan. Tarjolla on myös Alppi-matkoja, joilla käydään useammassa maassa. Matkantarjoajia riittää, temamatkat.fi, aktiivimatkat.fi, youtravel.fi...

Concierge lähtisi Puolan Zakopaneen, joka on hyvä tukikohta Tatravuorten tutkimiseen ja tunnettua savujuustoaluetta.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi    

Kommentoi »