Concierge: Junalla Venäjän kautta Eurooppaan?
Matkailu
Concierge: Junalla Venäjän kautta Eurooppaan?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, pääsisikö Keski-Eurooppaan junalla Venäjän kautta helposti ja edullisesti.
Julkaistu 16.5.2017
Mondo

Pääsisikö Keski-Eurooppaan junalla Venäjän kautta? Onko se monimutkaista tai kallista? Entä Tallinnan kautta?

Keski-Eurooppaan pääsee junalla Venäjän kautta, mutta matka vaatii vähän seikkailumieltä, vaivaa ja aikaa. Venäjällä (ja niin ikään Suomessa ja Virossakin) on käytössä leveämpi raideleveys kuin Euroopassa yleensä. Miksi? Tsaari yksin tietää. Rajalla vaihdetaan joko junaa tai sitten vaunun telejä, mikä vie aikaa.

Venäjän valtion rautatieyhtiö RZD tarjoaa suoria reittejä Berliiniin, Pariisiin, Nizzaan ja esimerkiksi Budapestiin. Mutta päästäkseen junaan, on matkustettava lähtöasemalle Moskovaan. Pietarista pääsee Prahaan ja Wieniin, matka kestää noin 35 tuntia.

Joulukuussa Moskova–Berliini-reitillä aloitti uusi Swift-juna, joka pystyy vaihtamaan raideleveyttä nopeasti, joten matka vie enää vähän päälle 20 tuntia. Mutta... Juna puksuttaa Valko-Venäjän kautta, joten Venäjän-viisumin lisäksi on hankittava Valko-Venäjän viisumi. Menolipun saa noin 200 eurolla. Venäjää taitamattomalle RZD:n sivut eivät ole kaikkein käyttäjäystävällisimmät.

Tallinnasta taas on bussilla paremmat yhteydet esimerkiksi Latviaan ja Liettuaan kuin junalla. Bussilla pääsee myös Varsovaan tai vaikka Berliiniin.

Jos siis haluat junailla, vanha kunnon reilikortti ja lautta Tukholmaan on helpoin vaihtoehto. Suuret ikäluokat ovat saaneet tahtonsa läpi tässäkin asiassa, joten reilikortteja myydään nykyään aikuisillekin.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi mondo@a-lehdet.fi. 

Kommentoi »