Concierge: Ikä Etelä-Koreassa
Matkailu
Concierge: Ikä Etelä-Koreassa
Tiesitkö, että ikä lasketaan Etelä-Koreassa eri tavalla kuin länsimaissa? Concierge lähti selvittämään miten ja miksi.
1Kommenttia
Julkaistu 27.11.2013
Mondo

Concierge on ollut edellisessä elämässä japanilainen metsämäyrä, joten korealainen laskutapa on jäänyt vieraaksi. Kysytäänpä korealaiselta Jeong-Young Kimiltä, joka työskentelee Helsingin yliopiston maailman kulttuurien laitoksen korean kielen lehtorina.

"Vauvoista tulee heti syntymässä vuoden vanhoja", Kim kertoo. "Uudenvuodenpäivänä jokainen korealainen täyttää vuoden lisää. Esimerkiksi, jos olet syntynyt 20. joulukuuta 1980, korealainen ikäsi on tällä hetkellä 35."

Perinteisen laskutavan rinnalla käytetään myös länsimaista tapaa, jota korealaiset kutsuvat man-iäksi. Jokaisella korealaisella on siten kaksi ikää. Monissa virallisissa tilanteissa, kuten vaikka työnhakulomakkeessa, ilmoitetaan kummatkin iät.

Tällä hetkellä täysi-ikäisyyden raja on 20 vuotta länsimaiseen tapaan laskettuna. Ensi heinäkuussa ikäraja aiotaan laskea 19 vuoteen. Concierge on täysi-ikäinen kaikkialla maailmassa. Myös Wardhan alueella Intiassa, jossa alkoholin myynnin ikäraja on maail­man korkein, 30 vuotta.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

1 kommentti