Concierge: Helppo Alppi-vaellus?
Matkailu
Concierge: Helppo Alppi-vaellus?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, minne kannattaisi suunnata jos haluaa tehdä helpon vaelluksen Alpeilla.
6.8.2015
 |
Mondo

Jos olisit kysynyt tätä silloin, kun Concierge vielä kutsui itseään pikku-Heidiksi, vastaus olisi ollut Sveitsi. Mutta viiksekäs mies vaaleissa leteissä herättää erään maan viranomaisten mukaan liikaa huomiota kirmatessaan Jungfrau-Aletschin rinteissä, joten annetaan Sveitsin olla.

Harkitkaa sen sijaan Itävaltaa, kahdestakin syystä. Itävalta on halvempi kuin Sveitsin ja Ranskan Alpit, ja siellä on helppo liikkua. Kannattaa muistaa, että täyteen ahdettujen rinkkojen kanssa vuoristovaellus voi olla raskasta.

Concierge suositteleekin päiväretkien tekemistä vähän suuremmasta kaupungista, kuten Salzburgista tai Innsbruckista. Kumpikin sijaitsee vuorten keskellä ja kummastakin löytyy hostelleja. Salzburgin ympäristössä risteilee yli 7 000 kilometriä patikkareittejä. Berliinistä suhauttaa junalla sinne noin yhdeksässä tunnissa. Yöpaikaksi Concierge suosittelee Yoho-hostellia (yoho.at). Sen tv-huoneessa näytetään joka ilta kello seitsemältä Salzburgiin sijoittuva The Sound of Music -elokuva. Siis joka ilta.

"Rinteet ovat elossa musiikin äänen kanssa..." Mitä se oikeastaan tarkoittaa? Entä jos rinteet ovatkin kuolleet? Miten käy pikku-Heidin jos hän kompastuu, vierii rinnettä alas ja törmää Sveitsin poliisiin? No sehän tiedetään.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »