Concierge: Euroopan romanttisin junareitti?
Matkailu
Concierge: Euroopan romanttisin junareitti?
Tällä kertaa Conciergeltä kysytään, mitä junareittiä rakastavaiset matkaavan kulttielokuvassa Rakkautta ennen aamua. Concierge myös paljastaa oman suosikkijunareittinsä.
Julkaistu 16.10.2013
Mondo

Ah, Unkarin ja Itävallan kauniita maisemia katsellessa kelpaa kyllä viritellä lempeä. Rakkautta ennen aamua -elokuvassa Ethan Hawke ja Julie Delpy esittävät nuoria reilaajia, jotka kohtaavat junassa matkalla Budapestista Wieniin. Myös Conciergelle tulee mieleen romanttisia muistoja eräästäkin junareissusta Oulu–Jyväskylä-välillä... Eli terveisiä vaan sinne Keski-Suomeen, tiedät kyllä kenelle!

Budapestin ja Wienin välillä kulkee monta päivittäistä suoraa junavuoroa. Nopeimmat junat taittavat matkan alle kolmeen tuntiin. Junat lähtevät Budapestin itäiseltä rautatieasemalta (Budapest Keleti pályaudvar). Lipun voi ostaa asemalta, ja sen voi saada jopa alle 20 eurolla. Aikataulut löytyvät Unkarin rautateiden sivulta www.mav-start.hu/english. Junat saapuvat Wienissä Meidlingin ja Westbahnhofin asemille.

Conciergen laskelmien mukaan Rakkautta ennen aamua -elokuva nosti 1990-luvun puolivälissä hetkellisesti Wienin suosiota reilaavien nuorten keskuudessa noin 23 prosenttia. Elokuvan Jesse ja Celine kulkevat Wienin nähtävyyksissä ja suutelevat auringon laskiessa Wiener Riesenrad -maailmanpyörässä, joka on muuten maailmana vanhimpia maailmanpyöriä, alun perin vuodelta 1897. Elokuvan loppukohtausta voi muistella Wien Westbahnhofin rautatieasemalla.

Mitä tulee muihin Euroopan hienoihin junareitteihin, esimerkiksi Sveitsin Alpeilla kulkeva Glacier Express on elämys, sillä maisemajunassa on ikkunat lattiasta kattoon. Norjan vuonoja pääsee ihailemaan kesäisin Flåmsbanalla. Lisäksi Wien–München-reittiä Itävallan läpi on kaunis. Concierge itse rakastaa hetkeä, jolloin juna saapuu Venetsiaan, romantiikan pääkaupunkiin.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »