Mondo

Christoffer Lekan top-pyöräilykohteet

Christoffer Lekan top-pyöräilykohteet
Haaveiletko pyöräreissusta Euroopassa? Pyysimme pyöräilyn todellista asiantuntijaa, 19 maassa polkenutta Christoffer Lekaa, valitsemaan Mondon lukijoille kolme omaa suosikkireittiään.
Julkaistu: 30.6.2015

Christoffer Leka on pyöräillyt yhdeksässätoista maassa ja julkaissut puolisonsa Kaisan kanssa matkoistaan kaksi sarjakuvakirjaa.

Nizzan ympäristö, Ranska ”Rivieralla voi pyöräillä läpi ­vuoden. Vasta-alkaja pääsee ­nautiskelemaan merinäköalasta tasaisella rannikolla. Kunnon ja itsetunnon kasvaessa reittejä voi muokata sellaisiksi, että kovinkin kilpa­pyöräilijä löytää haasteita. Rakastan kymmenen kilometrin kiipeämistä Èzen kylään aamun sarastaessa, kaakaota pienessä kahvilassa ja huimapäistä rullailua takaisin Nizzaan.” www.eze-tourisme.com

Porvoo–Mehamn ”Suomessa ja Norjassa kannattaa hyödyntää jokamiehen­oikeutta. Teltta ja retkikeitin mukaan – ja menoksi! Pohjoisen teillä on aikaa miettiä asioita, jotka maailman kiireessä uhkaavat hukkua kaiken hälinän alle. Reitin lopun kiipeäminen kohti Pohjois-Norjan rannikkoa asettaa kunnon koetukselle, mutta Mehamnin kylään päästyä on upeaa pulahtaa kirkkaaseen Jäämereen.” Koko reitin pituus 1  700 km, tiet E6/98/888.

Islannin ympäri ”Islantiin lähtijän ei auta pelätä sitä, että luonto näyttää muutakin kuin lempeimmät kasvonsa. Kun on palellut sateessa kahdeksan tuntia, on mahtavaa kylpeä kuumassa luonnonlähteessä. Mývatnin maauimalan kuumat kylvyt sulattivat sydämeni erään märän päivän jälkeen. Jos pyöräileminen alkaa puuduttaa, voi laskea lampaita – kirjaimellisesti.” Saaren ympäri kulkevan 1-tien pituus on  1400 km. www.visiticeland.com

Kommentoi »