Tuulilasi

Chevrolet Malibulle 50 vuotta täyteen – uusi malli myyntiinChevrolet Malibulle 50 vuotta täyteen – uusi malli myyntiin

Chevrolet on aloittanut Malibun ensi vuoden mallin myynnin USA:ssa. Automalli viettää samalla 50-vuotissyntymäpäiviään.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Chevrolet

Malibu ensiesiteltiin 1964 Chevroletin ensimmäisenä ja yhtenä Amerikan ensimmäisistä keskikokoluokan autoista. Siihen asti Chevroletin henkilöautomallisto Amerikassa koostui täysimittaisista malleista kuten Impala, sekä kompakteista Chevy II (Nova), Corvair ja Corvette.

Los Angelesin alueella olevan 1960-luvun rantakulttuurin keskuksen mukaan nimetty Malibu oli keskikokoisen mm. Chevellen sekä El Camino pickupin alustoina toimineen pohjalevyn ylin varustetaso. Sitä kiitettiin vankasta erillisrunkorakenteesta sekä hyvin toimivasta kierrejousin varustetusta etujousituksesta.

Vuosimallin 2014 Malibu on mallinimen kahdeksas sukupolvi ja sen vakiovarusteena oleva 2.5L nelisylinterinen moottori tuottaa 65% enemmän tehoa kuin alkuperäisen Malibun vakiona ollut 3.2L kuusisylinterinen. Sen sijaan Amerikassa Malibun tehtävä keskikokoluokan autona, jonka muotoilu kestää aikaa, on säilynyt ennallaan.

Uudistetussa Malibussa on pyritty parantamaan mallin taloudellisuutta, liitettävyysmahdollisuuksia, mukavuutta ja etuosan muotoilua. Auto tarjoaa valmistajan mukaan segmentin ensimmäisenä mallina stop/start-teknologian vakiovarusteena.

Uuden Malibun Eurooppaan tuloaikataulu on vielä vahvistamatta. Suomessa on meneillään tällä hetkellä edellisen mallisukupolven loppuunmyynti.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 10.10.2013