Tuulilasi

Bugatti ei paljastakaan Frankfurtissa oikeaa autoa, vaan digitaalisen konseptiauton videopeliin

Bugatti esittelee Frankfurtin autonäyttelyssä oikean konseptiauton sijaan virtuaalisen konseptiauton, joka tulee Gran Turismo 6 -videopeliin.
Teksti Max Lange
Kuvat Bugatti, Polyphony Digital

Bugatti Veyron on ehtinyt jo yli 10 vuoden ikään, ja sen seuraajan on tiedetty olevan tulossa lähiaikoina. Monet kuvittelivat, että Veyronin korvaaja esiteltäisiin jo Frankfurtin autonäyttelyssä, mutta tämä ei taida tulla toteen.

Bugatti on paljastanut, että he esittelevät Frankfurtin autonäyttelyn aikaan Gran Turismo -ajosimulaattoripeliin Bugatti Vision Gran Turismo virtual -konseptin, joka tulee näyttämään merkin tulevaa muotokieltä. Gran Turismossa nähtävä virtuaalinen auto antanee siis vahvaa esimakua siitä, miltä tuleva Veyronin korvaaja tulee näyttämään.

Bugatti haluaa antaa Gran Turismon välityksellä mielikuvia siitä, miltä Bugatilla ajaminen tuntuu, sillä merkin autot ovat muutoin erittäin harvinaisia. Veyroneita on myyty ainoastaan 450 kappaletta.

Videopeliin tuleva Bugatti ei ole kuitenkaan pelkästään täyttä fantasiaa, vaan olisi teoriassa myös täysin toimiva ajoneuvo reaalimaailmassa. Videopeli voikin paljastaa tulevan Bugattin suorituskykyarvot ja voimalinjan.

Spekulaatioissa Veyronin korvaajalle on kaavailtu noin 1500 hevosvoimaa ja 450 km/h huippunopeutta. Voimalinja saattaa olla toteutettu joko hybridinä tai sähköisillä turboilla.

Jäämme odottamaan Frankfurtia, ja laitamme Gran Turismon tulille, kunhan Bugattin virtuaalinen konseptiauto on julkistettu.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 19.8.2015
Kommentoi »