Tuulilasi

Bugatti Chironiin vieläkin lisää tehoa? – hybridin mahdollisuutta ei suljeta pois


Bugattin toimitusjohtajan Wolfgang Dürrheimerin mukaan ei ole täysin poissuljettua, että tuoreesta Chironista nähtäisiin vielä hybridiversio.
Teksti Max Lange
Kuvat Bugatti

Chironin kehitystyön aikana Bugatti harkitsi jo voimakkaasti, että hyperautosta olisi tullut hybridi. Hybridivoimanlähteellä olisi tuettu auton hurjan V16-moottorin suorituskykyä. Sähkömoottorit eivät olisi tulleet vähentämään Chironin päästöjä, vaan lisäämään suorituskykyä, toteaa Dürrheimer Autocarille.

Chironin moottori on lähtökohtaisesti sama kuin 13 vuotta sitten lanseeratussa Veyronissa. Tuolloin moottori tuotti noin 1000 hevosvoimaa. Veyronin elinkaaren aikana tehot nostettiin 1 200 hevoseen. Nyt Chironissa tehoa peräti 1 500 hevosvoimaa. Dürrheimerin mukaan tämän saavuttaminen vaati muutoksia peräti 95 prosenttiin moottorin komponenteista.

Bugatti päätyi kuitenkin laskelmissaan siihen, että 1 500 hevosvoimaa on saavutettavissa ilman hybridivoimaa. Jos auton suorituskykyä halutaan lisätä vielä nykyisestä, on hybridiys mahdollista, valottaa Dürrheimer. Haasteena tähän kuitenkin on ylimääräisen tilan puute, jonka hybridijärjestelmä vaatisi.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 26.8.2016