Tuulilasi

Brittimerkki ei voinut mitään – kiinalaiset saivat kopionsa myyntiin


Viime vuonna brittiläisissä puistatuksia aiheuttanut LandWind X7 on nyt virallisesti myynnissä Kiinassa. Kyseessä on ilmiselvä kopio Range Rover Evoquesta.
Kuvat JLR, PCAuto.cn

Jaguar Land Roverilla on todettu, että he eivät voi tehdä kopiomallille yhtään mitään puuttuvan kiinalaisen lainsäädännön takia. Kiinan markkinoilla on nyt siis myynnissä kaksi hyvin samannäköistä autoa.

LandWind X7 maksaa Kiinassa noin kolme kertaa vähemmän kuin Evoque, kertoo Autocar. Ei olisi mikään ihme, että kopiota myydään hintaeron takia myös enemmän.

Evoqueta valmistetaan nykyään myös Kiinassa, yhdessä paikallisen autonvalmistaja Cheryn kanssa. JLR:n tehtaat ovat aivan Shanghain läheisyydessä.

LandWind X7 on myös hieman pidempi kuin Evoque ulkomitoiltaan. Myös keskinäytön koossa kopio voittaa alkuperäisen mallin.

Vaikka X7 on ilmiselvä kopio, ei se ole kiinalaisista kopioautoista kuitenkaan kaikkien tökeröimpiä ulkoasultaan. Ilman esikuvaansa autoahan voisi pitää melko tyylikkäänä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 21.4.2015