Apu

Britannian koronarokotukset ovat edenneet niin ripeästi, että saarivaltio voi purkaa rajoituksia

Britannian koronarokotukset ovat edenneet niin ripeästi, että saarivaltio voi purkaa rajoituksia
Kun Isossa-Britanniassa ilmaantui uusia tautitapauksia tammikuun aikana vielä 1,3 miljoonaa, helmikuussa sairastuneiden määrä väheni 360 000:een. Maaliskuussa sairastuneita oli enää 170 000.
Julkaistu: 21.4.2021
Iso-Britannia aloitti rokotusohjelmansa viime joulukuussa. Tammikuun 2021 loppuun mennessä saarivaltiossa oli rokotettu noin 14 prosenttia kansalaisista, ja helmikuun lopussa rokotuskattavuus oli noussut jo 30:een prosenttiin.
Kun tammikuun aikana uusia tautitapauksia ilmaantui vielä 1,3 miljoonaa, sairastuneiden määrä väheni helmikuussa 360 000:een.
Rokotustahti on jatkunut ripeänä. Huhtikuun puolivälissä 47 prosenttia Ison-Britannian väestöstä oli rokotettu. Nopea rokotustahti näkyy myös taudin ilmaantuvuuden jyrkkänä laskuna, sillä maaliskuussa sairastuneita oli 170 000, ja huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana tartunnan sai 40 000 uutta potilasta.

Koronaan sairastuneet ja kuolleet Britanniassa

Lähde: Worldometers.info/coronavirus
Ison-Britannian tehokas rokotusohjelma on myös vähentänyt koronaan kuolleiden määrää. Kun tammikuussa saarivaltiossa kuoli koronaan noin 33 000 ihmistä, maaliskuussa vastaava luku oli enää 3 500. Huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana koronakuolemia oli 400.
Rokotuskattavuuden nopean kasvun ansiosta kuolleisuus- ja tartuntaluvut laskevat kevään aikana, ja rajoituksia voidaan vähitellen purkaa Isossa-Britanniassa.
Yksi pahiten koronasta kärsinyt valtio Euroopassa on rokotusten avulla hiljalleen voittamassa epidemian.
Kommentoi »