Bridgestone kehitti renkaat Maseratin uuteen superautoon
Autot ja liikenne
Bridgestone kehitti renkaat Maseratin uuteen superautoon
Bridgestone on valittu toimittamaan yksinoikeudella renkaat Maseratin uuteen superautoon, MC20:een. Kahden toimialajohtajan välisen yhteistyön ansiosta Maseratin uuden MC20:n uskomaton suorituskyky vielä paranee Bridgestonen räätälöidyillä Potenza-renkailla.
28.9.2020
 |
Tuulilasi

Kehittäessään uutta, hämmästyttävää MC20-superautoaan Maserati vaati renkailta auton ominaisuuksia vastaavaa poikkeuksellista suorituskykyä. Maseratin pitkäaikainen kumppani Bridgestone vastasi haasteeseen suunnittelemalla autoon räätälöidyt Potenza-renkaat.

MC20 esittelee Maseratin uusimpia teknisiä ja suunnitteluinnovaatioita ja merkitsee nousua aivan uudelle suorituskyvyn tasolle aiempiin malleihin verrattuna. Bridgestonen Potenza-renkailla on merkittävä rooli MC20:n räjähtävän suorituskyvyn valjastamisessa. Niiden epäsymmetrinen pintakuvio parantaa ohjausvastetta ja vakauttaa kaarrekäyttäytymistä, uusi kumiseos parantaa pitoa ja kulutuspinnan keskiosan profiili takaa kosketusalueen tasaisemman paineen jakauman kaarteissa. Tämän suorituskykyisen renkaan ominaisuudet takaavat optimaalisen hallittavuuden ja vakauden suurissa nopeuksissa – ja parantavat MC20:n kokonaissuorituskykyä.

Italialaiset moottoriurheilun legendat

Bridgestonen ja Maseratin pitkään kestäneen yhteistyön juuret ovat moottoriurheilussa. Bridgestonen Potenza-renkaat ovat saaneet alkunsa Formula 1 -sarjassa, ja Maseratille MC20 merkitsee paluuta kilpa-autojuurilleen. Uskomattomien tulosten saavuttaminen niin kilparadoilla kuin niiden ulkopuolella on kummankin yhtiön DNA:ssa.

Sekä Bridgestone että Maserati käyttivät mullistavaa virtuaalitekniikkaa kehittäessään ja testatessaan uutta MC20:tä ja siihen räätälöityjä renkaita omissa T&K-keskuksissaan. Bridgestonen itsensä kehittämä virtuaalinen renkaanmallinnustekniikka nopeutti kehitysprosessia, vähensi sen ympäristövaikutuksia kuluttamalla vähemmän resursseja ja mahdollisti koko projektin nopeamman valmistumisen. Tehokkaan prosessin ansiosta MC20:n muotoilu valmistui noin 24 kuukaudessa. Innovatiivisten, vastuullisten teknologioiden käyttö on molemmille toimialajohtajille tärkeää, ja MC20:n sähköisen version on määrä tulla markkinoille lähitulevaisuudessa.

”Nämä Euroopassa kehitetyt, testatut ja valmistettavat Potenza-renkaat on suunniteltu vastaamaan Maseratin tiukkoihin vaatimuksiin. Kehitimme yhteistyössä Maseratin kanssa renkaan, jonka avulla Maserati MC20:n tehoista, hallittavuudesta ja urheilullisuudesta saa kaiken irti", sanoo Bridgestonen asiakasjohtaja Steven De Bock.

”MC20-projekti on uusin luku Bridgestonen ja Maseratin välisessä edistyksellisessä yhteistyössä. Meillä on yhteinen intohimo innovointiin ja laadukkaaseen toimintaan, ja haluamme tarjota asiakkaillemme huipputuotteita, jotka tuovat erinomaisia tuloksia. Sekä uusi Maserati MC20 että räätälöidyt Bridgestone Potenza -renkaat on suunniteltu Italiassa, ja ne sopivat täydellisesti yhteen. Bridgestone suunnitteli urheilullisen renkaan, joka tukee ja parantaa MC20:n uskomatonta suorituskykyä”, sanoo Maseratin urheiluautojen mallistojohtaja Federico Landini.

1 kommentti