Tuulilasi

Borgwardin paluu Euroopassa on sähköinen – aloitus vuonna 2017

Borgwardin paluu Euroopassa on sähköinen – aloitus vuonna 2017
Kiinalaistaustainen Borgward panostaa paluussaan Euroopassa sähkövoimaan. Yhtiö kertoo, että alusta alkaen tarjotaan sekä pistokehybridiä että täyssähköveriosta BX7-katumaasturista.
Teksti Max Lange
Kuvat Borgward

Borgward teki näyttävän paluun useamman kymmenen vuoden tauon jälkeen Frankfurtissa syyskuussa. Tuolloin merkki julkisti ensimmäisen tuotantomallinsa, BX7-katumaasturin, joka oli jo varsin valmiin näköinen.

Borgwardin saksalainen toimitusjohtaja Ulrich Walker on kertonut haastattelussa, että merkin paluu Euroopassa tapahtuu vuonna 2017. Kiinassa Borgward pyrkii starttaamaan jo ensi vuonna, samoin Intiassa ja Brasiliassa.

Kiinan markkinoilla Borgward pyrkii aloittamaan bensiinimoottorilla, mutta Euroopan lanseeraukseen merkki kaavailee sähkövoimalinjaa. Jo Frankfurtissa Borgwardilla oli esillä BX7:n hybridimallin prototyyppi.

Borgward perustelee sähkömallien käyttämistä lanseerattavina malleina sillä, että he haluavat olla valmiina Euroopan tiukentuviin päästörajoituksiin. Saksalainen Auto Bild arvelee, että sähköisellä mallistolla Borgward voisi löytää sopivan markkinarakonsa Euroopasta.

Uudelle automerkille suurien myyntimäärien saavuttaminen voi olla työn ja tuskan takana. Sähkö toimii myös hyvin merkin vanhan imagon jatkajana. 1960-luvulla Borgwardia pidettiin erittäin innovatiivisena automerkkinä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 27.11.2015
Kommentoi »