Tuulilasi

Borgward on todella herätetty eloon – tältä näyttää ensimmäinen uusi tuotantomalli

Borgward on todella herätetty eloon – tältä näyttää ensimmäinen uusi tuotantomalli
Vanha saksalainen automerkki Borgward on palannut, ja sen ensimmäinen uusi malli BX7 on julkistettu juuri Frankfurtin autonäyttelyn alla. Uutuus kilpailee kovassa premium-katumaastureiden sarjassa.
Julkaistu: 11.9.2015
Borgwardin paluusta saimme ensi kerran kuulla keväällä 2015 Genven autonäyttelyn yhteydessä, ja merkin elvyttäminen oli varsinkin Saksassa melkoinen uutispommi. Borgwardin paluu on toteutettu kiinalaisrahalla, joskin auton suunnittelu on tapahtunut Stuttgartissa Saksassa.
Borgward BX7 on lähes tuotantovalmis seitsenpaikkainen katumaasturi, jonka myynti aloitetaan Kiinassa vuonna 2016. Eurooppassa uuden Borgwardin myynti olisi alkamassa vasta 2017. Borgwardin nimioikeudet omistaa kiinalainen Foton, ja auton valmistus tapahtuu myös Kiinassa.
BX7:n tunnuspiirteenä on isokokoinen pystysuuntaisilla puolilla varustettu maski, jonka keskellä on Borgwardin perinteinen salmiakkikuvioinen logo. Yleisilmeeltään BX7 on melko perinteisen näköinen katumaasturi, joka on silti modernin oloinen. Ulkonäön perusteella on kuitenkin selvää, että auton muotoiluun ja suunnittelun on panostettu paljon.
Borgwardin paluun yhteydessä ei kuitenkaan haluttu tehdä retroautoa, vaan firman perustajan Carl F.W. Borgwardin ideologiaan perustuva auto, joka on tuotu nykypäivään. Lähtökohtana on siis hyvät tekniset ratkaisut ja ajanmukainen design.
Teknisesti uusi Borgward BX7 on hyvin saksalainen auto, sillä iso osa komponenteista tulee Stuttgartista ja sen lähialueilta. Esimerkiksi auton nelivetojärjestelmä on BorgWarnerilta. Auton moottorina toimii 2-litrainen bensiiniturbo, josta irtoaa 224 hevosvoimaa. Se on yhdistetty 7-portaiseen kaksoiskytkinlaatikkoon.
Frankfurtissa messuilla esillä on kuulemma myös 400-hevosvoimaisen pistokehybridin prototyyppi, kertoo Auto Bild. Auton kerrotaan kulkevan 55 kilometriä pelkällä sähköllä.
BX7:n sisällä pyritään käyttämään korkealuokkaisia materiaaleja, ja erityisesti multimediaan ja verkopalveluihin on panostettu Borgwardin suunnittelussa. Tarjolla on myös urheilullinen malliversio, jonka nimeksi on annettu TS. Tämäkin lyhenne on kaivettu Borgwardin historiasta.
Borgwardin tavoitteet ovat kovat, ja muutamassa vuodessa tuore automerkki on tuomassa useampia malleja markkinoille. He haluavat saada kunnon siivun Euroopan premium-autojen markkinoista. Tehtävä on kova, mutta jäämme innolla odottamaan vanhan merkin paluuta.
Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.
Kommentoi »