Tuulilasi

BMW valmis jakamaan akkuteknologiaansa muiden kanssa

BMW valmis jakamaan akkuteknologiaansa muiden kanssa
BMW on kehittänyt yhdessä korealaisen akkuvalmistajan Samsung SDI:n kanssa erityisesti sähköautoihin sopivia akkuja. He ovat valmiita jakamaan teknologiaansa halukkaille.
Kuvat Dino Eisele

BMW:n edustaja kertoo, että akkuteknologian jakaminen pienentäisi akkujen valmistuskustannuksia. Akut ovat sähköautojen ylivoimaisesti kallein osa, kertoo Automotive News Europe.

"Jos esimerkiksi Mercedes soittaisi meille, voisimme ilomielin keksiä Samsung SDI:n kanssa tavan, jolla voimme toimittaa akkuja heille", kertoo BMW ostojen johtaja Klaus Draeger.

BMW haluaa nostaa akkutuotantonsa kapasiteettia 25–30 prosentilla nykyisestä tasosta vuoteen 2016 mennessä.  BMW möi 5 396 i3:sta vuoden 2014 alkupuoliskolla, mutta autojen kysyntä olisi huomattavasti suurempaa. Huhtikuusta eteenpäin BMW on voinut valmistaa i3:ia 100 auton päivävauhtia. Elokuussa tahtia aiotaan nostaa vielä 40 prosentilla.

BMW ja Samsung SDI:n yhteistyö alkoi vuonna 2009. Korealainen yhtiö tuottaa akkuja myös Chryslerille sekä Ferrarille LaFerrari-malliin. Myös Apple käyttää tuotteissaan Samsung SDI:n akkuja.

Krager myönsi akkujen julkistamistapahtumassa, että sähköautojen lyhyt toimintamatka on todellinen ongelma. Siksi yhtiö kehittää myös samaan aikaan vetykäyttöisiä polttokennoautoja.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 17.7.2014
Kommentoi »