Tuulilasi

BMW vahvisti: 5-sarjasta ja X1:stä täyssähköversiot

BMW vahvisti: 5-sarjasta ja X1:stä täyssähköversiot
BMW on vahvistanut tekevänsä sähköisen version 5-sarjan porrasperästään sekä myös X1 crossoverista. BMW on panostanut rajusti sähköistymiseen ja panostaa lähivuosinmakin.

BMW:llä on jo iso tukku lataushybridejä, seuraavaksi tulee täyssähköautoja. BMW:llä on jo i3, joka on ollut markkinoilla vuodesta 2013. iX3 julkistettiin hiljattain, 2021 tulevat i4 ja iNEXT. 2022 on tulossa sähköversio seuraavan sukupolven 7-sarjasta.

5-sarjalainen ja X1 tarjoavat jatkossakin täyssähköversion lisäksi bensiini, diesel ja lataushybridimallit. Uusien täyssähköversioiden nimet tulevat olemaan hyvin todennäköisesti i5 ja iX1.

Vuoteen 2030 mennessä BMW:n tavoitteena on vähentää tuotantonsa hiilidioksidipäästöjä 80 %. BMW olettaa, että samana vuonna sen sähköistettyjä autoja on teillä seitsemän miljoonaa.

”Uskon vahvasti ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun. Se, miten käytämme nyt resurssimme, tulee ratkaisemaan, millainen tulevaisuuden yhteiskuntamme on. Haluamme olla tiennäyttäjänä tässä prosessissa. Haluamme kantaa oman vastuumme ja tehdä sähköistämisestä ja päästöjen vähentämisestä tulevaisuuden strategisen suunnan”, sanoo BMW:n toimitusjohtaja Oliver Zipse.

Julkaistu: 4.8.2020
Kommentoi »