Tuulilasi

BMW raivaamassa tiensä luksus-coupéiden huipulle uudella 8-sarjallaanBMW raivaamassa tiensä luksus-coupéiden huipulle uudella 8-sarjallaan

BMW on paljastanut ensimmäiset viralliset kuvat uudesta 8-sarjan coupé -konseptistaan, joka antaa esimakua siitä, miltä ensi vuonna markkinoille saapuva tuotantoauto näyttää.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW

Uudesta 8-sarjasta tulee samalla BMW uusi lippulaiva jopa 7-sarjan yläpuolelle. Se korvaa baijerilaisten mallistossa 6-sarjan, mutta samalla nousee tavallaan vielä luokkaa ylemmäs. Nykyinen 6-sarja ei ollut oikeastaan suora kilpailija S-sarjan Coupélle, mutta 8-sarja aiotaan nostaa tälle tasolle.

Konseptin perusmuodot ja mittasuhteet ovat erittäin onnistuneet ja edustavat klassisia coupélinjoja. Auto on itse asiassa vielä yllättävän konseptimaisen näköinen, vaikka tuotantomalli on luvassa vuoden päästä. 8-sarjan tuotantomallin prototyyppejä on nähty jo liikenteessä.

Konseptin keula on varsin aggressiivinen ja varsinkin sen munuaiset ovat todella kookkaat sekä taivutettu viistoon. Salakuvien perusteella kuitenkin keulan muodot tasoittuvat tuotantomalliin. Yleensä tähän on syynä jalankulkijaturvallisuus. Yleislinjat tulevat kuitenkin olemaan yhtäläiset konseptissa ja tuotantomallissa, mikä lupaa hyvää.

Teknisesti uusi 8-sarja tulee pohjautumaan samaan rakenteeseen kuin nykyinen 7-sarja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 26.5.2017