Tuulilasi

BMW:llä myönnetään: ”Sähköautojen merkitys on nyt suurempi kuin koskaan”

BMW:llä myönnetään: ”Sähköautojen merkitys on nyt suurempi kuin koskaan”
Koronaviruspandemia on tehnyt pahasti hallaa autonvalmistajille, eikä BMW tee tässä suhteessa poikkeusta. BMW:n talousjohtajalla Nicolas Peterillä on jo suunnitelmansa, kuinka talouspuoli ja myynti saadaan vetämään samalle tasolle kuin ennen koronaa.
Julkaistu: 26.1.2021

”Uusien autojen myynti putosi pahasti, mutta jos saamme kaiken jälleen pyörimään helmikuussa normaalisti, voimme odottaa jo ensimmäiseltä vuosineljännekseltä ihan asiallista tulosta”, Peter sanoo Reutersille.

”En halua vielä ennustella mitään pitkällä aikavälillä, mutta tavoitteemme on saada operatiivisten toimintojen tuottomarginaali 8-10 % väliin. Se vaatii meiltä sähköautojen tuotannon ja myynnin tuplaamista. Täyssähköinen ix ja tuleva i4 näyttelevät tässä oleellista roolia. Sähköautot tulevat olemaan meille äärimmäisen tärkeitä, tärkeämpiä kuin koskaan.”

Panostaminen sähköautoihin tarkoittaa sitä, että joistakin polttomoottorimalleista joudutaan luopumaan hyvin todennäköisesti. Peter ei halua kertoa, minkä mallien pää on mahdollisesti vadilla. Tämä toimenpide on pakollinen siksikin, että BMW saavuttaisi EU:n ja Kiinan päästörajat autonvalmistajille.

”Me emme tule kilpailemaan vain Teslaa vastaan, vaan kaikkia. Esimerkiksi kiinalainen Nio tulee oleman myös varteenotettava peluri sähköautomarkkinoilla. Lisäksi oleellista on keksiä, miten sähköautojen valmistamisesta pystytään tekemään halvempaa. Niiden myyntiosuus on vielä verrattain pieni, mutta valmistuskustannukset suuret”, Peter muistuttaa.

BMW:n sähköautomyynti nousi viime vuonna 31,8 %, tämän vuoden tavoite on noin 60 % kasvu.

Kommentoi »