BMW julkistaa täyssähköisen i4:n tiistaina digitaalisesti
Autot ja liikenne
BMW julkistaa täyssähköisen i4:n tiistaina digitaalisesti
Kun perinteinen Geneven autonäyttely jouduttiin koronaviruksen pelossa perumaan ensi kertaa sitten toisen maailmansodan, on autonvalmistajien mietittävä muita keinoja esitellä uutuusmallejaan.
Julkaistu 2.3.2020
Tuulilasi

BMW julkistaakin uuden i4-sähköautonsa suorana live-streamina. Julkistus tapahtuu tiistaina. Mercedes esittelee uuden E-sarjan sedanin digitaalisesti, niin tekee myös Audi uuden A3 Sportbackin ja täyssähköisen e-tron S:n kanssa.

Vaikka moni autonvalmistaja ei enää osallistu autonäyttelyihin yhtä paljon kuin ennen, ne keräävät silti edelleen valtavasti yleisöä ja median kiinnostusta.

Autonvalmistajilla on tänä vuonna kovat paineet täyttää EU:n uudet päästövaatimukset, siksi etenkin sähköisiä malleja tuodaan kiihtyvällä tahdilla markkinoille. Valmistajia lyövät myös ennusteet, joiden mukaan vuonna 2020 automyynti Euroopassa tulee laskemaan. Ennusteet ovat noin neljän prosentin luokkaa.

”Globaali taloustilanne ei ole kehuttava, se tekee autonvalmistajien olon tukalaksi tänä vuonna”, sanoo St Gallenin yliopiston tutkija Ferdinand Dudenhoeffer Automotive Newsille.

”Autonvalmistajien tilannetta hankaloittavat tiukat päästörajat, automyynti vaikeutuu osittain siksi, että dieselautojen omistajat ovat haluttomia vaihtamaan autojaan uusiin, koska pelkäävät niiden jälleenmyyntiarvon olevan heikko”, kertoo puolestaan RBC:n analyytikko Tom Narayan.

Kommentoi »