Tuulilasi

BMW ei ehkä lähdekään Minin kanssa Kiinaan

BMW ei ehkä lähdekään Minin kanssa Kiinaan
BMW päättää vasta syksyllä, rakentaako se yhteistyössä Great Wall Motorin kanssa Kiinaan tehtaan, jossa aletaan valmistaa Minejä.
Kuvat
Julkaistu: 12.5.2018

Yhtiöt käyvät neuvotteluja yhteisyrityksestä, ideana on aloittaa sähköisten Minien tuotanto Kiinassa. Nyt Minit valmistetaan Englannin Oxfordissa. Ensimmäisen täyssähköisen Minin pitäisi rullata ulos Oxfordin linjastolta ensi vuonna.

”Keskustelut Great Wallin kanssa ovat sujuneet hyvin. Tällaiset neuvottelut ovat kuitenkin aika pitkiä, kuten silloin, kun neuvottelimme yhteistyöstä Brilliancen kanssa. Kuluu viikkoja, sitten kuukausia, joten kysykää asiaa uudelleen syksyllä”, sanoo BMW:n pääjohtaja Harald Krüger.

Krügerin mukaan suurin ongelma on teknisten asioiden ratkaisemisessa, kuten sen, mille alustalle Kiinassa Minit rakennettaisiin.

”Suunnittelu, logistiikka ja alusta on kaikki saatava kuntoon. Jos Mini ei näytä Miniltä alustaratkaisun vuoksi, silloin se olisi väärä valinta. Siksi kaikki nämä tekniset asiat ovat nyt ykkösprioriteettimme”, Krüger sanoo.

Automobile Magazinen mukaan neuvotteluita on käyty juuri yhteisen alustan rakentamisesta, se tulisi käyttöön vuonna 2023.

BMW:llä on jo kiinalainen yhteistyöyritys Brilliance, joka valmistaa sen autoja Kiinassa. Toista yhteisyritystä voisi hyvinkin auttaa Kiinan valtion suunnitelma lopettaa vaatimus, että ulkomaisilla autonvalmistajilla pitää olla 50-50 yhteistyöyritys kiinalaisen yrityksen kanssa pystyäkseen toimimaan maassa.

Minin myynti Kiinassa laski 9,2 % vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. BMW odottaa myynnin kuitenkin kasvavan, kun sen uudistetut 3- ja 5-oviset mallit tulevat myyntiin tässä kuussa.

Kommentoi »