Apu

Blueskuningatar Erja Lyytinen ehdolla maailman parhaiden kitaristien joukkoon

Blueskuningatar Erja Lyytinen ehdolla maailman parhaiden kitaristien joukkoon
Arvostetun Total Guitar -lehden äänestyksessä maailman parhaiden kitaristien joukkoon ehdolla oleva blueskitaristi rankattiin rankattiin viime vuonna maailman 14. parhaaksi nykyajan blueskitaristiksi Guitar World -lehdessä.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Erja Lyytinen on ehdolla arvostetun Total Guitar -lehden äänestyksessä maailman parhaiden kitaristien joukkoon. Jo viime vuoden lopulla hänet rankattiin maailman 14. parhaaksi nykyajan blueskitaristiksi Guitar World -lehdessä.

– Tuntuu tosi hienolta, etenkin koska äänestys ei ole genreen sidottu. Olen aina ollut kova treenaamaan, joten olen sitä kautta saanut monipuolisuutta soittamiseen. Yritän olla laatutietoinen ja tehdä kaiken pieteetillä. Ja eniten tietysti rakastan esiintymistä, soittamista lavalla ihmisille, Erja pohtii menestyksensä salaisuutta.

Lyytinen ei muiden artistien tavoin pysty keikkailemaan tällä hetkellä.

– Olen tehnyt studio- ja tilaustöitä sekä miettinyt uusia biisejä. Uutta on myös minun ja Jennifer Battenin vuosi sitten nauhoitettu Monstress of Guitar -yhteiskonsertti, joka on nyt saatavana Vimeossa.

Kotona tahtia määräävät kuusivuotiaat kaksoset.

– Töissä käyminen vaatii järjestelyjä, mutta minulla on hyvät tukiverkot. Se mahdollistaa pitkien rundien tekemisen ja lapset ovat silloin isänsä kanssa, neljä vuotta sitten eronnut Lyytinen sanoo.

Julkaistu: 6.5.2020
Kommentoi »