Erja Lyytinen valittu maailman toiseksi parhaaksi kitaristiksi Total Guitar -lehden äänestyksessä
Kulttuuri
Erja Lyytinen valittu maailman toiseksi parhaaksi kitaristiksi Total Guitar -lehden äänestyksessä
Arvostetun Total Guitar -lehden lukijat ovat äänestäneet blueskuningatar Erja Lyytisen maailman toiseksi parhaaksi kitaristiksi.

Erja Lyytinen on valittu Total Guitar -lehden äänestyksessä maailman toiseksi parhaaksi kitaristiksi. Jo viime vuoden lopulla hänet rankattiin maailman 14. parhaaksi nykyajan blueskitaristiksi Guitar World -lehdessä.

Näin Lyytinen kertoi tunnelmistaan Avulle 6. toukokuuta, kun Total Guitar oli valinnut hänet mukaan äänestykseen:

– Tuntuu tosi hienolta, etenkin koska äänestys ei ole genreen sidottu. Olen aina ollut kova treenaamaan, joten olen sitä kautta saanut monipuolisuutta soittamiseen. Yritän olla laatutietoinen ja tehdä kaiken pieteetillä. Ja eniten tietysti rakastan esiintymistä, soittamista lavalla ihmisille, Erja pohtii menestyksensä salaisuutta.

Lyytinen ei muiden artistien tavoin pysty keikkailemaan tällä hetkellä.

– Olen tehnyt studio- ja tilaustöitä sekä miettinyt uusia biisejä. Uutta on myös minun ja Jennifer Battenin vuosi sitten nauhoitettu Monstress of Guitar -yhteiskonsertti, joka on nyt saatavana Vimeossa.

Kotona tahtia määräävät kuusivuotiaat kaksoset.

– Töissä käyminen vaatii järjestelyjä, mutta minulla on hyvät tukiverkot. Se mahdollistaa pitkien rundien tekemisen ja lapset ovat silloin isänsä kanssa, neljä vuotta sitten eronnut Lyytinen sanoo.

Päivitetty 18.6. – Julkaistu 6.5.2020

Kommentoi »