Tuulilasi

BlackBerry kehittämään Jaguarin ohjelmistojaBlackBerry kehittämään Jaguarin ohjelmistoja

Jaguar Land Rover ja langattomien päätelaitteiden sekä matkapuhelinten valmistajana tunnettu BlackBerry aloittavat yhteistyön ohjelmistojen kehittämisestä Jaguarin seuraavan sukupolven autoihin.
Kuvat Jaguar

BlackBerryn mukaan se tulee lisensoimaan QNX-systeeminsä ja antamaan tiimin insinöörejään Jaguarille. Yhteistyön ensimmäinen vaihe on Jaguarin uuden sukupolven tietoviihdejärjestelmän kehittäminen.

“Autojen liitettävyys- ja autonomiaominaisuudet reagoivat ja suorittavat tehtäviään mahdollisen monipuolisen datan avulla. Autonvalmistajat, kuten Jagaur Land Rover , ovat ymmärtäneet, että heidän on otettava aktiivinen rooli autojensa ohjelmistojen määrittelemisessä ja kehittämisessä”, sanoo BlackBerry QNX:n toimitusjohtaja John Wall tiedotteessa.

Liitettävyyden ja autonomian kontrolliyksiköiden yhdistäminen autoissa ei ole pieni prosessi. Kehitystyö vie arvioiden mukaan vähintään yhden sukupolven verran aikaa. Samalla se vaatii autonvalmistajilta yhteityötä teknologiayritysten kanssa, kuten Jaguar ja BlackBerry nyt tekevät.

Tammikuussa Jaguar kertoi myös yhteistyöstä siruvalmistaja Qualcommin kanssa koskien seuraavan sukupolven tietoviihdejärjestelmän ja digitalisuuden kehittämistä.

Julkaistu: 24.3.2018