Berliinin uudet hotellilöydöt


Kolme ihanaa majapaikkaa, joissa kannattaa yöpyä seuraavalla Berliinin-reissulla.
Kuvat Heli Sorjonen

1. Hotelli uimahallissa

Hotel Oderberger on rakennettu entiseen uimahalliin, ja heti aulasta voi bongata vanhat lippuluukut. Paikan helmi on entisöity uima-allas. On kaareva holvikatto, kauniit ristikkoikkunat ja pohjalla sinistä kaakelia, joka saa veden näyttämään kauniin turkoosilta. Hotellin asukkaille uiminen maksaa neljä euroa.

2 hh alkaen 135 e

Oderberger Strasse 57

hotel-oderberger.berlin

Oderberger-hotellin historiallinen uima-allas on avoinna sekä hotellivieraille että kaupunkilaisille.

2. Designhotelli budjettihintaan

Budjettihotelliketju Motel Onen uusin toimi­piste avautui joulukuun 2017 alussa Mitteen, aivan tv-tornin ja Alexanderplatzin aseman viereen. Sisustuksen teemoja ovat muoti ja katutaide, ja yleiset oleskelualueet on sisustettu designhuonekaluilla niin, ettei vierekkäin ole yhtään samanlaista tuolia.

2 hh alkaen 79 e

Grunerstrasse 11

motel-one.com

Motel Onen ylimmän kerroksen huoneista avautuu mainio näköala Berliinin ylle.

3. Koripalloa ja hittiaamiainen

Max Brown Ku’damm -hotellin kodikkaasti sisustetuissa huoneissa on levysoitin, levyjä ja pieni koripallokori, johon voi heitellä kankaista palloa. Aulassa toimii leipomon myymälä, josta leijailevat herkulliset tuoksut. Paikan aamiaisravintola Benedict on noussut berliiniläisten suosikiksi, jonne on usein jonoa. Buffet­in sijaan siellä nautitaan pöytiin tarjoiltavia annoksia, kuten eggs benedictiä ja croque madamea.

2 hh alkaen 83 e

Uhlandstrasse 49

maxbrownhotels.com

Julkaistu: 8.4.2018