Berliinin uudet hotellilöydöt – näissä majapaikoissa nautit ainutlaatuisesta tunnelmasta

Berliinin uudet hotellilöydöt – näissä majapaikoissa nautit ainutlaatuisesta tunnelmasta
Kuusi ihanaa majapaikkaa, joissa kannattaa yöpyä seuraavalla Berliinin-reissulla.
Julkaistu: 14.2.2019

1. Hotelli uimahallissa

Hotel Oderberger on rakennettu entiseen uimahalliin, ja heti aulasta voi bongata vanhat lippuluukut. Paikan helmi on entisöity uima-allas. On kaareva holvikatto, kauniit ristikkoikkunat ja pohjalla sinistä kaakelia, joka saa veden näyttämään kauniin turkoosilta. Hotellin asukkaille uiminen maksaa neljä euroa. 2 hh alkaen 135 euroa.

Oderberger Strasse 57, hotel-oderberger.berlin

Oderberger-hotellin historiallinen uima-allas on avoinna sekä hotellivieraille että kaupunkilaisille.

2. Boheemia hyggehenkeä

Lulu Guldsmedenia mainostetaan Saksan ensimmäiseksi ”hyggehotelliksi”. Tanskalaisketjun huoneissa onkin kodinomaista lämpöä tuovia elementtejä, kuten puulattia, vintagehenkiset huonekalut ja värikkäät matot lattialla. Eksoottisten patsaiden ja sipulinmuotoisten kattovalaisimien vuoksi sisustuksessa on myös ripaus Kaakkois-Aasiaa. Kokonaisuus on boheemi mutta tyylikäs. 2 hh alkaen 80 euroa.

Potsdamer Strasse 6, guldsmedenhotels.com

Lulu Guldsmedenin sipulinmuotoiset kattovalaisimet tuovat sisustukseen ripauksen Kaakkois-Aasiaa.

3. Designhotelli budjettihintaan

Budjettihotelliketju Motel Onen Mitten toimipiste sijaitsee aivan tv-tornin ja Alexanderplatzin aseman vieressä. Sisustuksen teemoja ovat muoti ja katutaide, ja yleiset oleskelualueet on sisustettu designhuonekaluilla niin, ettei vierekkäin ole yhtään samanlaista tuolia. 2 hh alkaen 79 euroa.

Grunerstrasse 11, motel-one.com

Motel Onen ylimmän kerroksen huoneista avautuu mainio näköala Berliinin ylle.

4. Minimalismia ja vegeherkkuja

Almodóvarin eli Berliinin ensimmäisen vegehotellin ravintolassa tarjotaan vain luomuraaka-aineista tehtyä kasvisruokaa. Varsinkin aamupalabuffet sisältää harvinaisia herkkuja. On currywurstia, munakokkelia, chorizoa ja briejuustoa vegaaniversioina. Lähikortteleissa on myös useita vegeravintoloita, kuten vegaanikebabpaikka Vöner. Huoneet ovat siistit ja niiden varustukseen kuuluu joogamatto. 2 hh alkaen 93 euroa.

Boxhagener Strasse 83, almodovarhotel.de

Almodóvarin huoneet ovat minimalistisen tyylikkäitä, ja niissä voi myös joogata.

5. 20-luvusta inspiroitunut

Punaista samettia, mustaa marmoria, kattokruunuja, kultaiset hanat… Provocateur Hoteliin on haettu inspiraatiota 1920-luvun Pariisista, mutta siellä voi myös kuvitella saapuneensa Babylon Berlin -sarjan dekadenttiin Berliiniin. Burleskihenkisestä markkinointikuvastosta huolimatta Provocateur on tyylikäs ja jopa ylellisen oloinen paikka, jossa aamupalakin tarjoillaan pöytiin. 2 hh alkaen 100 euroa.

Brandenburgische Strasse 21, provocateur-hotel.com

Hotel Provocateurin värimaailmaa ja rönsyilevää sisustusta on inspiroinut 1920-luvun Pariisi.

6. Koripalloa ja hittiaamiainen

Max Brown Ku’damm -hotellin kodikkaasti sisustetuissa huoneissa on levysoitin, levyjä ja pieni koripallokori, johon voi heitellä kankaista palloa. Aulassa toimii leipomon myymälä, josta leijailevat herkulliset tuoksut. Paikan aamiaisravintola Benedict on noussut berliiniläisten suosikiksi, jonne on usein jonoa. Buffet­in sijaan siellä nautitaan pöytiin tarjoiltavia annoksia, kuten eggs benedictiä ja croque madamea. 2 hh alkaen 83 euroa.

Uhlandstrasse 49, maxbrownhotels.com

Kommentoi »