Mondo

Berliini – nämä alueet ovat nousussa nyt

Berliini – nämä alueet ovat nousussa nyt
Missä sijaitsevat Berliinin kiinnostavimmat korttelit? Tässä kolme aluetta, joihin kannattaa tutustua seuraavalla reissulla.
Julkaistu: 19.4.2018

Holzmarkt, kaupunkiutopia joen rannalla

Spreejoen varteen on noussut viime vuosina ”urbaaniksi utopiaksi” kutsuttu Holzmarktin alue, joka näyttää yhdistelmältä huvipuistoa ja Kööpenhaminan vapaakaupunki Christianiaa. Jokainen talo on erilainen, ja seiniin on maalattu kirahvin, riikinkukon ja muiden eläinten kuvia. Holzmarktista löytyy luovan alan toimijoita, kaupunkipuutarha, yhteisöllinen työtila, pyöräpaja, valokuvagalleria sekä ravintoloita ja baareja. Kesällä se on erityisen hyvä paikka ulkona hengailuun.

Holzmarktstrasse 25

Schillerkiez, Neuköllnin seuraava hitti

Neuköllnin kaupunginosan vaurastuminen alkoi sen pohjoisosista, ja nyt nousussa on Schillerkiez alueen itälaidalla. Vilkkaan Hermannstrassen ja Tempelhofin vanhan lentokentän väliin jäävälle alueelle on avautunut kivoja baareja, kauppoja, gallerioita ja ravintoloita. Yksi käymisen arvoisista paikoista on Gordon Restaurant & Records, joka on sekä levykauppa että Lähi-idän ruokaa tarjoava ravintola. Skandinaavisen askeettisesti sisustetun liiketilan etuosasta löytyy baaritiski, takaosasta levyhyllyt. Omistajat pyörittävät myös omaa levymerkkiä, joka julkaisee teknoa ja housea. Ruokalistalta löytyy muun muassa hummusta, shakshukaa ja israelilaista kebabia.

Allerstrasse 11

Potsdamer Strasse, kiinnostavin katu juuri nyt

Monien mielestä Potsdamer Strasse on kovimmassa nousussa oleva paikka koko Berliinissä. Etenkin Polhstrassen ja Lützow­strassen välinen pätkä pursuaa nykyään kulttuuria, kauppoja ja kivoja illanviettopaikkoja. On taidegallerioita, kuten arvostettu Blain|Southern. Designia ja huippumuotia löytyy muun muassa Andreas Murkudisin isoa taidegalleriaa muistuttavasta liikkeestä ja Fiona Bennettin hurmaavasta hattuateljeesta. Ravintolatärppi on tyylikkäästi sisustettu Panama Restaurant & Bar sekä sen uusi Tiger-baari, joka toimii entisessä tallirakennuksessa.

Kommentoi »