Bentley herätti henkiin klassisen Speed Six -mallin – Kuin Le Mansissa vuonna 1929 – Hinta huikeat 1,8 miljoonaa euroa
Autot ja liikenne
Bentley herätti henkiin klassisen Speed Six -mallin – Kuin Le Mansissa vuonna 1929 – Hinta huikeat 1,8 miljoonaa euroa
Mulliner, yksi maailman legendaarisimmista ja myös vanhimmista koripajoista, rakentaa 12 uutta Speed Sixiä alkuperäisen mallin mukaisesti.
Julkaistu 2.9.2022
Tuulilasi

Bentley on herättänyt uudestaan henkiin historian havinaa huokuvan Speed Six -mallin, joka niitti maailmanlaajuista mainetta sekä menestystä 1920- ja 30-luvun vaihteen autokisoissa. Makeimmat saavutukset olivat Le Mansin 24 tunnin ajojen voitot vuosina 1929 ja 1930. Ne saavutettiin luonnollisesti muutaman ns. Bentley-pojan (Tim Birkin, Glen Kidston ja Bentleyn hallituksen puheenjohtaja Woolf Barnato) avulla.

Mulliner, yksi maailman legendaarisimmista ja myös vanhimmista koripajoista, rakentaa nyt 12 uutta Speed Sixiä alkuperäisen mallin mukaisesti. Tätä varten alkuperäisestä autosta, Le Mansin kahdesti voittaneesta "Old Number 3" -autosta tehtiin ensin 3-ulotteinen CAD-mallennus. Toinen mallina käytetty auto on Bentleyn omaan Heritage kokoelmaan kuuluva Speed Six.

Myös materiaaleissa kunnioitetaan mahdollisimman paljon alkuperäisiä autoja – jopa niin paljon, etteivät osat ole vain identtisiä alkuperäisten kanssa vaan ne on myös valmistettu samalla tekniikalla kuin aikoinaan. Tätä sitoutuneisuutta on pakko arvostaa – toki maksumiehenä toimivat tietenkin asiakkaat.

Kaikki autot on luonnollisesti myyty jo ennen niiden valmistusta. Ensimmäinen valmistuu vielä tämän vuoden puolella, ja se jää Bentleyn omaan kokoelmaan. Näin taataan ainakin se, että näitä uusvanhoja autoja nähdään riittävän usein erilaisissa klassikkokisoissa. Näin mahdollisimman moni pääsee jatkossa nauttimaan niistä.

Mutta vaikka uudet Speed Kuutoset näyttävät samalta kuin alkuperäiset, ne ovat silti vain kopioita. Niiltä puuttuu historia. Silti yhdestä autosta joutuu pulittamaan sievoisen summan eli vajaat 1,8 miljoonaa euroa. On mielenkiintoista nähdä, miten autojen hinta kehittyy vuosien varrella, sillä se saattaa kannustaa muitakin valmistajia ryhtymään vastaavanlaisiin talkoisiin.

1 kommentti