Bentley Flying Spur Mulliner – huippuluokan neliovinen Grand Tourer täynnä huimia yksityiskohtia
Autot ja liikenne
Bentley Flying Spur Mulliner – huippuluokan neliovinen Grand Tourer täynnä huimia yksityiskohtia
Bentley Mulliner julkisti alkusyksystä uuden Flying Spur Mullinerin – neliovisen ylellisen Grand Touringin ja Mullinerin ensimmäisen sähköistetyn Bentleyn. Olipa kyseessä teknisesti edistyksellinen V6-hybridivoimalinja, tunteita herättävä V8 tai väkivahvasti vääntävä W12 -moottori, kaikkia yhdistävät viimeisimmän Mulliner-mallin upeat yksityiskohdat.
Julkaistu 13.10.2021
Tuulilasi

Yhdysvalloissa Montereyn autoviikolla julkistettu tyylikkäästi sisustettu sedan on Flying Spur -perheen huippumalli, jossa yhdistyvät moderni käsityötaito ja ylellisyys.

Bentley Mullinerin luoma ja kehittämä, Isossa-Britanniassa suunniteltu ja käsityönä valmistettu auto on kaikkien aikojen ylellisin Flying Spur -malli. Uusi Bentley-malliston lippulaiva houkuttelee elegantteja yksityiskohtia arvostavia asiakkaita.

Upeita yksityiskohtia ovat mm. Mullinerin ainutlaatuiset 22-tuumaiset harmaat, kiillotetut vanteet, joiden keskiössä on aina vaakatasossa pysyvät Bentleyn B-merkit. Keulassa on tunnusomainen Double Diamond -säleikkö, tyylikkäinä yksityiskohtina erottuvat kylkien Mulliner-merkillä varustetut siiven malliset ilmanottoaukot ja Satin Silver -sävyyn maalatut sivupeilit. Konepellin ikoninen Bentley Flying B -symboli on valaistu ja nousee esiin sähköisesti, jopa polttoainetankin ja öljyntäyttöaukon korkki ovat Flying Spur Mullinerissa kuin jalokivillä koristellut.

Sisään astuvan matkustajan toivottavat tervetulleeksi valaistut, Mulliner-tekstillä varustetut kynnyslistat ja upottavan pehmeät Mulliner-matot. Sisustuksen sävyt voi valita kahdeksasta tarkasti valitusta kolmen värisävyn yhdistelmästä. Ylellisesti sisustettua ohjaamoa täydentävät Mullinerin ainutlaatuiset koristeompeleilla ja kirjonnalla viimeistellyt istuimet.

Yksi esimerkki väriyhdistelmistä on Ascot, jonka kojetaulussa, oviverhoilussa ja päätuissa on Imperial Blue -nahkaa, ja istuimia korostetaan vaaleanruskealla Camel-nimisellä nahalla. Kolmannen värisävyn tuovat valkoiset mikrotereet, kirjonta- ja koristeompeleet.

Vakiona on Mulliner Driving Specification -varustelu, joka tuo Diamond-in-Diamond -tikkaukset istuimiin ja oviverhoiluihin. Kontrastiompeleet on sävytetty sointumaan keskikonsolinkojelaudan ja ovipaneeleiden viimeistelyihin. Viimeisen silauksen antavat kromatut yksityiskohdat.

Ylellinen Diamond-in-Diamond-tikkaus valmistuu kirjontaprosessissa, jonka kehittäminen kesti 18 kuukautta. Jokainen timanttikuvio sisältää tarkalleen 712 yksittäistä ommelta, joista jokainen on kohdistettu osoittamaan tarkalleen timanttikuvion keskikohtaa.

Moderni käsityötaito ja henkeäsalpaava ylellisyys yhdistyvät timanttijyrsittyyn viimeistelyyn keski- ja takakonsolissa. Kojelaudan keskiosassa, kromisten ”häränsilmäventtiileiden” viereen on sijoitettu Mulliner-kello, joka on harjattua hopeaa.

Klassinen Bentley-teema ulottuu myös kuljettajan led-kojetauluun, joka erottuu tavanomaisesta uusilla Mulliner-grafiikoilla. Bentleyn kuuluisa pyörivä näyttö, urheilulliset polkimet, lämmitettävä kaksisävyinen kolmipuolainen ohjauspyörä ja panoraamakatto lisäävät ylellistä tunnelmaa.

Ainutlaatuiset sähkökäyttöiset Mulliner-apupöydät on asennettu etuistuimien taakse ja ne voidaan ottaa käyttöön napin painalluksella. Viilupäällysteinen pöytä laskeutuu sähköisesti paljastaen kynäsyvennyksellä varustetun, nahalla viimeistellyn pinnan. Nappia pitkään painamalla pöytä palaa elegantisti säilytysasentoon.

Viimeistely ulottuu pienimpiinkin yksityiskohtiin. Flying Spur Mullinerin nahkapintaiset avaimet toimitetaan yksilöllisessä, Mulliner-brändätyssä käsityönä valmistetussa lahjarasiassa, joka on sävytetty oman auton sisustuksen väreihin.

Flying Spur Mullinerin moottorivaihtoehdot ovat Bentleyn V8- ja W12-moottorit sekä uusi V6-hybridi. Bentleyn kuusilitraisella tuplaturboahdetulla W12-moottorilla auto kiihtyy nollasta sataan km/h 3,8 sekunnissa ja saavuttaa 333 km/h huippunopeuden. Uuden sukupolven nelilitraisella tuplaturboahdetulla V8-moottorilla auton huippunopeus on 318 km/h ja se kiihtyy nollasta sataan km/h 4,1 sekunnissa. Uudella V6-hybridillä kiihtyvyys nollasta sataan km/h kestää 4,3 sekuntia ja huippunopeus on 285 km/h.

Bentley Mulliner

Bentley Mulliner on Bentleyn arvostettu kaikkien yksilöllisimpien Bentley-mallien valmistaja ja maailman vanhin korinrakentaja. Uusi Flying Spur Mulliner on kolmas hiljattain luodun Bentley Mulliner Collection -valikoiman mallista Continental GT:n ja Continental GT Convertiblen rinnalla.

Mullinerilla kaikki on mahdollista: yksikkö on perustettu vastaamaan Bentleyn vaativimpien asiakkaiden vaatimuksiin ja on valmis luomaan yksilöllisimmät Bentleyt. Crewen pääkonttorissa yhdessä insinöörien ja suunnittelijoiden kanssa työskentelevä tiimi on ylpeä pitkästä historiastaan kaikkien Mullinerin asiakkaiden toiveiden ja vaatimusten täyttämisestä.

3 kommenttia