Belfast on nyt in
Matkailu
Belfast on nyt in
Jos etsit kohdetta suuurten turistireittien ulkopuolelta, suuntaa Pohjois-Irlannin Belfastiin. Kiinnostava kaupunki on nyt nousussa, ja sen voi yhdistää helposti junalla vaikka Dublinin-matkaan. 
11.3.2016
 |
Mondo

Belfastista on viime vuosina kehkeytynyt matkailun musta hevonen. Pohjois-Irlannin rosoisessa pääkaupungissa on juuri sopivasti nähtävää vaikka pitkäksi viikonlopuksi.

Kaupunki muuttuu vauhdilla, mutta Cathe­dral Quarterin trendibaarit ja viileät galleriat, kuten kulttuurikeskus Mac, ovat vielä poikkeus konstailemattomien pubien ja fish and chipsiä tarjoilevien kortteliravintoloiden keskellä. Jos haluat tummapaahtoista espressoa ja pienpanimo-oluita, suuntaa Establishediin (established.coffee) ja The Spaniardiin (thespaniardbar.com). Muista myös uusi Titanic-­museo (titanicbelfast.com).

Muutoksesta huolimatta historiaa on Belfastissa mahdoton välttää. Jos olet kiinnostunut tasavaltalaisten ja unionistien välisestä vuosikymmeniä kestäneestä konfliktista, kannattaa nousta mustan taksin kyytiin (belfastblackcabtours.co.uk). Parin asiakkaan kierroksella paikallinen taksikuski vie katsomaan Länsi-Belfastin protestanttien ja katolilaisten asuinalueiden seinämaalauksia ja kertoo niiden kautta autopommien pelosta, Bobby Sandsin nälkälakosta vankilassa ja koko Pohjois-Irlannin väkivaltaisesta lähihistoriasta.

Belfastista kannattaa myös tehdä päiväretki Giant’s Causewaylle. Merestä nousevat, aaltojen pieksämät basalttipylväät saaren pohjoisrannalla ovat yksi Britannian komeimmista luonnonnähtävyyksistä. Matkalla voi pysähtyä Bushmillsin viskitislaamossa tai vain ihmetellä Antrimin maakunnan rannikon huikeita maisemia auton ikkunasta. 

Kommentoi »