Bangkokin pikaopas: tee polkupyöräretki, käy salakapakassa ja herkuttele modernilla thairuualla
Matkailu
Bangkokin pikaopas: tee polkupyöräretki, käy salakapakassa ja herkuttele modernilla thairuualla
Bangkokin parhaat nähtävyydet, ravintolat, kahvilat, shoppailupaikat, baarit ja hotellit.
Julkaistu 28.4.2019
Mondo

KOE

Marmoritemppeli

Kun Bangkokin kuuluisimmat nähtävyydet, kuten Suuri palatsi, ovat jo tupaten täynnä kiinalaisia turistiryhmiä, kauniissa Marmoritemppelissä (Wat Benchamabophit) on vielä tilaa kuljeskella rauhassa. Sen kiehtovin osa on munkkien asuinalue, jonka puutalojen edustalla voi jutella munkkikokelaiden kanssa vaikkapa buddhalaisuudesta – tai thaipopin uusista tuulista.

69 Thanon Si Ayutthaya

Kokkikurssi

Rempseän rouva Poon vetämällä kokkikurssilla (42 euroa) oppii thairuuan salat ja näkee vilauksen siitä, millaista on elämä Bangkokin suurimmassa slummissa. Yllättävän leppoisan oloista. Ennen kokkaamista käydään ostamassa ruokatarpeet valtavalta Klong Toeyn torilta, jossa myydään kaikkea elävistä sammakoista sianpäihin.

Polkupyöräily pikkukujilla

Pyöräily ruuhkista ja kuumuudesta tunnetussa Bangkokissa voi kuulostaa älyttömältä ajatukselta. Totuus on toinen. Opastetuilla pyöräretkillä (25–50 euroa) tutustutaan Chao Phraya -joen rannalla oleviin kortteleihin, joiden kujat ovat autoille liian kapeita. Pilvenpiirtäjäkeskusta tuntuu olevan täältä valovuosien päässä. Pyöräillessä syntyy myös mukavasti viilentävää ilmavirtaa.

HERKUTTELE

Sühring

Bangkokin viime vuosien ravintolasensaatio on kahden saksalaisveljeksen perustama ravintola, joka tarjoaa currywurstista ja possunpotkasta kahden Michelin-tähden arvoisia gourmetversioita. Syrjäinen sijainti tekee paikanpäälle löytämisestä oman seikkailunsa. Illallismenyy 124 euroa.

10 Soi Yen Akat 3, restaurantsuhring.com

Saawaan

Herkullista girl poweria. Kahden maineikkaan thaimaalaisen naiskokin luotsaamassa ravintolassa herkutellaan 10 ruokalajin maistelumenyyllä (55 euroa), jossa thaimaalaiset ruokaperinteet ja moderni ote yhdistyvät onnistuneesti. Michelin-tähti ja romanttinen tunnelma.

39/19 Soi Suan Plu, saawaan.com

Khun Churn

Bangkokin parhaat kasvisversiot thairuuasta löytää Khun Churn -ravintolasta. Pääosassa ovat tofu ja sienet, eikä mausta tingitä. Täällä voi syödä terveellisesti ennen läheisen Thong Lorin alueen baarikierrosta.

Bkk Mediplex building, facebook.com/KhunChurnSukhumvit42

KAHVITTELE

Rocket Coffeebar S12

Hyvä syy jättää hotelliaamiainen väliin: paikallisten suosimasta brunssipaikasta saa Bangkokin parhaan eggs benedictin. Näkökulmasta riippuen plussaa tai miinusta hieman hämärästä sijainnista Sathorn- ja Silom-­katujen välissä mutkittelevalla kujalla. Tänne ei vahingossa päädy.

149 Soi Sueksa Witthaya 2, rocketcoffeebar.com

Cafe Tartine

Kahviloita tulee ja menee, mutta Cafe Tartine on vakiinnuttanut asemansa pienenä palana Ranskaa Bangkokissa. Mainio paikka aamiaiselle. Erityisen suosittu perheiden parissa.

Athenee Residence, Soi Ruamrudee, cafetartine.net

Eiah Sae

Unohda samasta puusta veistetyt trendikahvilat ja koe aito, paikallinen elämys keskellä Bangkokin eksoottista Chinatownia. Eiah Sae -kahvilalla on ikää yli 90 vuotta, eivätkä kanta-asiakkaat näytä juuri nuoremmilta. Espressojuomien sijaan täältä saa tuhtia thaikahvia makean kondensoidun maidon kera. Sillä pysyvät vähän vanhemmatkin silmät auki.

111 Phat Sai

SHOPPAILE

Icon Siam

Viime vuoden lopulla Bangkokin ostoskeskukset saivat uuden kuninkaan, kun kaupungin suurin ja pramein kauppakeskus avattiin Chao Phraya -joen varteen. Sinne on ilmainen venekyyti Saphan Taksinin ilmajuna-asemalta. Jos kaupallisuus alkaa ahdistaa, vierestä löytyy vanhaan tehtaaseen kunnostettu boheemi kulttuurikeidas Jam Factory.

299 Charoen Nakhon Soi 5, iconsiam.com

Terminal 21

Ihanaa kitsiä. Bangkokin erikoisimman ostoskeskuksen jokainen kerros on sisustettu eri metropolien mukaan: on Pariisia, Tokiota ja Istanbulia. Jopa San Franciscon Golden Gate -siltaa voi ihmetellä. Shoppailukin on kiinnostavampaa kuin muissa ostoskeskuksissa, sillä suurten kansainvälisten merkkien sijaan Terminal 21 on täynnä thaimaalaisten, korealaisten ja japanilaisten pikkumerkkien putiikkeja.

88 Soi Sukhumvit 19, terminal21.co.th

Central Chidlom

Bangkokin ostoskeskukset ovat yhtä paljon nähtävyyksiä kuin ostospaikkoja. Mutta jos haluaa oikeasti ostaa jotain ja välttää suunnattomissa kauppakeskuksissa harhailua, kannattaa suunnata Central Chidlomin tavarataloon. Paikkaa voisi verrata paikalliseen Stockaan, ja siellä on lähes aina käynnissä jonkin sortin alennusmyynnit.

1027 Phloen Chit Rd, centralchidlom.com

JUHLI

J Boroski

Maailman metropolien tapaan myös Bangkok on hurahtanut salakapakoihin. Tämä on niistä paras. Kaupungin kuuluisimman cocktailvelhon baarissa jokainen juoma luodaan asiakasta varten. Sijainti hämärällä kujalla Thonglorin baarialueella on sopivan salamyhkäinen.

Thong Lor Soi 7:n viereinen umpikuja

Teens of Thailand

Bangkokissa on kaksi Soi Nana -katua. Toinen on pahamaineinen punaisten lyhtyjen alue ja toinen hipsterikuja Chinatownin reunalla. Jälkimmäisessä on ajan runtelemiin taloihin kunnostettuja hauskoja pikkubaareja, joista maineikkain on Bangkokin ensimmäinen ginibaari Teens of Thailand.

Sing Sing Theater

Bangkokin hauskin yökerho on kuin todeksi tullut Baz Luhrmannin musikaali. Kabareetunnelmaa, erikoisia esiintyjiä ja teemabileitä. Myös dj:t ovat kaupungin parhaimmistoa.

45 Khlong Toei, singsingbangkok.com

NUKU

Hotel Muse

Bangkokin huippuhotellien hintataso on lähtenyt käsistä, mutta art deco -henkinen Muse tarjoaa edelleen luksusta kohtuuhintaan. Erinomainen sijainti keskustassa kävelymatkan päässä Lumpini-puistosta. Hotellin kattobaariin pääsee vain salaoven kautta.

2 hh alkaen 170 e

55/555 Langsuan Road, hotelmusebangkok.com

Shanghai Mansion

Dekadenttiin oopiumiajan kiinalaistyyliin sisustettu Shanghai Mansion sijaitsee keskellä Chinatownia, joka on täynnä neonvalojen ja vanhojen, rappeutuneiden talojen romantiikkaa, erinomaisia katukeittiöitä ja nykyisin myös trendikkäitä baareja.

2 hh alkaen 85 e

479 Yaowarat Road, shanghaimansion.com

FuramaXclusive Asoke

Hotelli on hurmannut jo vuosia keskeisellä sijainnilla, rennon ystävällisellä palvelulla ja erinomaisella hinta-laatusuhteella. Aikoinaan tyylikäs sisustus alkaa tosin jo kallistua hellyttävästi retrokitsin puolelle.

2 hh alkaen 60 e

133/2 Sukhumvit Soi 21, furama.com

Kommentoi »