Apu

Avun pääkirjoitus: Rikos kiehtoo – mutta tämän vuoksi Avussa ei ole Aarnion haastattelua

Avun pääkirjoitus: Rikos kiehtoo – mutta tämän vuoksi Avussa ei ole Aarnion haastattelua
Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro pohtii Jari Aarnion tapausta ja kertoo, miksi Apu ei ole haastatellut Helsingin huumepoliisin ex-päällikköä.
Julkaistu: 25.9.2018

Rikollinen mieli kiehtoo meitä. Sen vuoksi dekkarit ovat kirjoista suosituimpia. Myös media käsittelee rikollisuutta mielellään, sillä aihepiiri kiinnostaa kaikkia. Rikos myy.

Katsoin sunnuntaina Neloselta Keisari Aarnio -sarjan ensimmäisen jakson sekä sitä seuranneen talk show’n, jossa mainio toimittaja Riku Rantala haastatteli Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota.

Aarnio käyttäytyi juuri niin kuin saattoi arvatakin. Hän ei kertonut oikeastaan mitään. Antoi vain ymmärtää olevansa syytön.

Aarnio on tuomittu käräjäoikeudessa törkeistä huumausaine- ja virkarikoksista kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen. Hän on valittanut tuomiosta hovioikeuteen. Päätös tulee ensi vuonna.

Muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja törkeästä petoksesta Aarnio on jo aiemmin saanut kolmen vuoden lainvoimaisen vankeustuomion, jonka hän on jo suorittanut.

Syyttömyyden todistelua

Mediassa näkee yhä useammin haastatteluja, jotka on tehty ennen kuin oikeus on antanut lainvoimaisen tuomionsa. Näillä haastatteluilla haetaan ja saadaan paljon katsojia ja lukijoita. Minäkin katson niitä, ei niissä ole mitään laitonta.

Jokainen tiedotusväline joutuu tekemään omat linjauksensa rikosjuttujen suhteen. Me täällä Avussa olemme päättäneet, että emme haastattele syytettyjä kesken oikeusprosessin. He kuitenkin vain todistelisivat syyttömyyttään. Sen he voivat tehdä oikeussalissa.

2 kommenttia