Tuulilasi

Autourheiluliitto FIA otti askeleen kohti tasa-arvoaAutourheiluliitto FIA otti askeleen kohti tasa-arvoa

FIA on tänään allekirjoittanut Brightonin julistuksen (Brighton Declaration on Women and Sport), joka rohkaisee ja kannustaa naisia toimimaan autourheilun parissa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Getty Images 2013

Autourheilu on perinteisesti ollut miesten temmellyskenttä, mutta FIA on ottanut askeleen lähemmäksi tasa-arvoa. Julistuksen allekirjoitus tapahtui 6. naisten liikunnan ja urheilun maailmankonferenssissa, joka on kokoontunut Helsingissä 12.-14. kesäkuuta 2014.

FIA:n puheenjohtaja Jean Todt lausui liiton puolesta: “Haasteenamme on tänä päivänä edelleen rohkaista useampia naisia osallistumaan autourheiluun. Saadaksemme aikaan muutoksen, meidän tulee mahdollistaa hakeutuminen lajin pariin varhaisessa iässä ja luoda uusia tilaisuuksia toimintaan kaikilla tasoilla. KOK:n jäsenenä FIA on sitoutunut tukemaan tasa-arvoa ja siitä pyrkimyksestä on osoituksena myös liittymisemme Brightonin julistuksen allekirjoittajien joukkoon.”

Vain pieni osa naisista on edustettuna autourheilussa ja yksi suurista haasteistamme on selvittää, miksi näin on, kertoo FIA Women in Motorsport –komission puheenjohtaja Michèle Mouton.

Vuonna 2009 tapahtuneesta perustamisestaan asti FIA Women in Motorsport –komissio on pyrkinyt muokkaamaan lajikulttuuria, joka mahdollistaa ja arvostaa naisten täysipainoista osallistumista siihen. Valiokunta on samalla myös tukenut FIA:n  Action for Road Safety –kampanjaa. FIA on sitoutunut kaikin puolin edistämään mukanaolon helpottamista, jotta miehille ja naisille tarjottaisiin tasavertaiset mahdollisuudet.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 12.6.2014