Tuulilasi

Autonvalmistajille tulossa raskas diesellasku Saksassa


Saksan liikenneminiteri Andreas Scheuer on vihjannut, että autonvalmistajat joutuvat maksamaan vielä tuskallisen ison siivun päästöjen vähentämistalkoissa. Samalla hän painottaa autoteollisuuden satojen tuhansien työpaikkojen säilyttämisen tärkeyttä.
Kuvat All Over Press

Ministeri ei kuitenkaan halunnut ottaa kantaa tuoreeseen uutiseen, jonka mukaan autonvalmistajat joutuvat perustamaan viiden miljardin euron rahaston korjatakseen vanhoja saastuttavia autoja vähäpäästöisemmiksi.

”Tähän en voi ottaa kantaa, sillä keskustelut asiasta ovat täysin kesken”, Scheuer sanoi ZDF:lle.

”Dieselautojen omistajien ei ainakaan pitäisi maksaa autotehtaiden tekemistä virheistä, me teemme edelleen hallituksessa kaikkemme, ettei isoihin kaupunkeihin tulisi dieselajokieltoja.”

Tilanne ei ole helppo, sillä samalla, kun autotehtaita kuristetaan, on hallituksella iso huoli autoteollisuuden 800 000 työpaikan säilymisestä.

”Autoteollisuus ja sen 800 000 työpaikkaa ovat Saksalle erittäin tärkeitä. On tärkeää pystyä säilyttämään nämä työpaikat ja jopa vahvistettava työntekijöiden asemaa”, Scheuer sanoi.

Saksan hallitus aloittaa ensi viikolla keskustelut autotehtaiden tulevaisuudesta.

”On selvää, että autonvalmistajien pitää täyttää vaatimuksemme 5,3 miljoonan dieselauton ohjelmistojen korjaamisesta vuoden loppuun mennessä”, ministeri vahvisti.

Julkaistu: 14.4.2018