Tuulilasi

Autonomisen auton kolhima motoristi haastoi GM:n oikeuteen


General Motorsin autonominen testiauto törmäsi moottoripyörällään ajaneeseen Oscar Nilssoniin San Franciscossa. Nyt Nilsson on haastanut GM:n oikeuteen.
Kuvat GM

Kolari tapahtui joulukuussa, Mercury Newsin mukaan autonominen auto vaihtoi kaistaa Nilssonin eteen aiheuttaen kolarin ja hänen loukkaantumisensa; mies lensi kaaressa pyöränsä päältä.

San Franciscon poliisin mukaan syyllinen oli kuitenkin Nilsson, sillä hän lähti ohittamaan GM:n autonomista testiautoa oikealta puolelta. Poliisiraportin mukaan auto myös keskeytti kaistanvaihdoksensa havaittuaan moottoripyöräilijän, lisäksi autossa ollut apukuljettaja otti ohjat ja yritti väistää kolarin.

Nilsson sai vammoja olkapäähän ja niskaan, vaikka vauhtia ei kolarissa ollut kuin noin 30 km/h.

Viime vuoden aikana GM:n Cruise-testiautot ovat joutuneet onnettomuuteen 22 kertaa. Kaikkien niiden yhtiö kertoo johtuvan ihmisen erehdyksestä, ei auton. GM pitää edelleen kiinni tavoitteestaan kehittää täysautonominen auto vuoteen 2019 mennessä.

“Turvallisuus on autonomisen automme kehitystyön ehdottomassa keskiössä. Varsinkin, kun ne ovat julkisilla teillä. Tutkintaraportin mukaan moottoripyöräilijä vaihtoi kaistaa ennen kuin oli turvallista tehdä niin”, GM:n edustaja kertoi.

Julkaistu: 24.1.2018