Toppa-Mercedes vai mikä ihme? Project Mondo G on kuin tikattuun toppatakkiin puettu maastoauto
Autonäyttelyt
Toppa-Mercedes vai mikä ihme? Project Mondo G on kuin tikattuun toppatakkiin puettu maastoauto
”Muotitietoinen”, lauloi Leevi and the Leavings vuonna 1980. Mercedes on ollut sitä vuodesta 1995 – ja nyt yhteistyössä Monclerin kanssa.
Julkaistu 5.4.2023
Tuulilasi

Moncler, onko tuttu brändi? Kyseessä on alunperin ranskalainen toppavaate, joka kehitettiin 1950-luvulla suojaamaan duunareita kylmyydeltä Ranskan Alpeilla lähellä Grenoblea. Jos et tiedä tätä vaatemerkkiä, kysy perheen teini-ikäisiltä.

Nykyään Moncler on italialainen luksustuotemerkki, jonka liikevaihto oli viime vuonna yli kaksi miljardia euroa – oiva yhteistyökumppani siis Mercedekselle, joka on ollut vuodesta 1995 lähtien vahvasti mukana muodin maailmassa sekä sponsorina lukuisilla muotimessuilla.

Helmikuun lopulla oltiin esillä Lontoossa, missä Mercedes oli pukenut G-sarjan Moncler-tyylisesti. G oli siis esillä vahvasti topattuna ja tikattuna, ja totta kai auton yli kulki myös näyttävä vetskari, Monclerille tunnusomainen piirre sekin.

Tämä kaikki on oivan osuvaa, sillä Mercedes-Benz G:hän profiloituu nykyään selkeästi enemmän rahakkaiden luksusmaasturiksi kuin aidoksi työkaluksi. Tuo profiilin muutos on myös mahdollistanut sen, että alunperin vuonna 1979 esitelty ikonimaasturi on yhä tänäkin päivänä tuotannossa.

Project Mondo G -nimeä kantava Mercedes oli esillä Monclerin "The Art of Genius" -tittelillä kulkevassa showssa, ja projektilla juhlistettiin yhteistyön alkua näiden kahden brändin kesken. Kyseessä on myös ensimmäinen kerta, kun Monc­ler tekee yhteistyötä jonkun automerkin kanssa.

Tikatun toppatakin päälleen saanut G on yhä tunnistettavissa, mutta topattujen renkaiden ansiosta se näyttää valmiilta tutkimusretkelle. Myös lavashown lavastus tuki tätä teemaa. Ja kyllähän Geessä katu-uskottavuutta riittää. Suomalainen Nokian osaisi varmaankin valmistaa yhteistyössä Arctic Trucksin kanssa naparetki-Geehen myös riittävän isot renkaat.

Kommentoi »