Tuulilasi

Autokaupassa näkyvissä piristystä – Octavia ylhäisessä yksinäisyydessäänAutokaupassa näkyvissä piristystä – Octavia ylhäisessä yksinäisyydessään

Huhtikuussa rekisteröitiin 9 633 uutta henkilöautoa, mikä on 3,4 prosenttia enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Myyntitilastojen kärjessä jyllää Skoda Octavia.
Teksti Max Lange
Kuvat Joonas Vuorinen

Vuoden alusta lukien henkilöautoja on ensirekisteröity 38 989 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna rekisteröintimäärä on vähentynyt 2,1 prosenttia.

Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin mukaan kuluttajien odotukset omasta taloudesta olivat huhtikuussa korkeimmillaan sitten toukokuun 2011. Kuluttajien odotukset omasta taloudesta ovat kohentuneet tasaisesti lokakuusta 2014 alkaen. 

Autoala uskoo, että kuluttajien positiiviset odotukset ja heinäkuussa alkava romutuspalkkiokampanja piristävät autokauppaa loppuvuonna.

Vuoden ensimmäisen neljänkuukauden aikana Suomen myydyin automerkki on Volkswagen (4 271), mutta Toyota ei tule kaukana takana (4 191). VW ohitti huhtikuussa Toyotan myyntitilastojen kärkipaikalta.

Taaempana listaa selkeitä parantajia ovat Porsche ja Jaguar. Ensin mainittu on nostanut myyntimääriään jopa reilulla 300 prosentilla. Alkuvuonna on rekisteröity melkein sata uutta Porschea.

Yksittäisten automallien kohdalla Skoda Octavia aiheutti todellisen myyntipiikin, sillä niitä rekisteröitiin huhtikuussa peräti 600 kappaletta. Toiseksi myydyimpään Aurikseen eroa on melkoisesti, sillä sitä myytiin 377 kappaletta. Octavia otti myös kaulaa alkuvuoden myydyimpänä automallina.

Lähde: Autoalan tiedotuskeskus

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 5.5.2015