Tuulilasi

Autojen tullitariffikiistassa viimein valoa tunnelin päässä

Autojen tullitariffikiistassa viimein valoa tunnelin päässä
Yhdysvaltain Saksan suurlähettiläs on kertonut saksalaisille autonvalmistajille, että presidentti Donald Trump saattaa sitten pyörtää uhkauksensa autojen tuontitullien nostosta tiettyjä myönnytyksiä vastaan.
Kuvat Seppo Sirkka

Suurlähettiläs ja autonvalmistajat ovat neuvotelleet tällä viikolla kiivaasti molemminpuolisista tullitariffeista ja niiden järkevyydestä koko autoteollisuudelle. Saksalaisen Handelsblattin mukaan suurlähettiläs Richard Grenell kertoi Daimlerin, VW Groupin ja BMW:n johtajille torstaina, että Trump voi perua suunnittelemansa 20 % tullitariffit, jos EU vastapainoksi kumoaa yhdysvaltalaisautojen tullimaksut alueellaan.

Saksan autoteollisuuden yhdistys VDA kertoo jo pitkään kannattaneensa ja vaativansa avointa vapaakauppa Yhdysvaltain ja EU:n välillä.

”Keskusteluja on nyt käyty, mutta tärkeimmät niistä poliitikkojen välillä. Kun nyt puhutaan molemminpuoleisesta tariffien poistamisesta sekä muiden vapaan kaupan esteiden kaatamista, ollaan ainakin oikealla tiellä”, VDA tiedotti.

Trump on jo asettanut monille kiinalaistuotteille korkeammat tullitariffit. Tämä on nostanut huolta täysimittaisen kauppasodan puhkeamisesta, mikä uhkaa autoteollisuuden lisäksi muitakin teollisuudenaloja.

Julkaistu: 6.7.2018
Kommentoi »