Tuulilasi

Autoilija-sovelluksen testaajat tyytyväisiä


Autoilija-sovellus ja sen mobiiliajokortti ovat olleet noin tuhannella iPhone-käyttäjällä testauksessa pari kuukautta. Testikäyttäjät ovat olleet tyytyväisiä sovellukseen ja sen toimintaan.
Kuvat Trafi

Lähes 80 prosenttia testaajista on ilmoittanut, että he suosittelisivat erittäin todennäköisesti Autoilijaa ystävilleen. Keski-arvo mobiiliajokortin suosittelusta on 9,12 ja ajoneuvopalvelun 8,88.

Eniten Autoilijan mobiiliajokorttia on käytetty Postissa ja erilaisten kanta-asiakkuuksien todentamiseen.

Sovellus entistä paremmaksi

Testaajilta on tullut useita kehitys- ja parannusehdotuksia. Joitakin visuaalisia muutoksia on jo toteutettu ja monia parannuksia on tekeillä. Seuraavassa versiossa on mm. siirretty tieto ajo-oikeuden voimassaolosta mobiilikortin kääntöpuolelle ja erityisehtojen merkitsemistä on selkeytetty.

”Autoilijan ajoneuvohaun seuraavassa versiossa palveluun tuodaan ajoneuvojen rajoitus- ja huomautustiedot. Tällöin ajoneuvon tiedoissa näkyy selkeästi mm., jos ajoneuvo on ajo- tai käyttökiellossa esim. katsastamattomuuden tai ajoneuvoveron maksamattomuuden vuoksi” kertoo kehityspäällikkö Markku Erkheikki.

Keväällä sovellusta pääsevät testaamaan myös Android-puhelimien käyttäjät.

”Odotamme, että moni suomalainen ottaa Autoilijan käyttöön heti, kun se julkaistaan. Tämän vuoksi sitä halutaan testata mahdollisimman laajasti etukäteen”, toteaa yksikönpäällikkö Simo Karppinen.

Julkaistu: 8.2.2018