Aston Martinin uusi pomo haluaa nostaa legendaarisen brändin jaloilleen – onko tässä pelastus?
Autot ja liikenne
Aston Martinin uusi pomo haluaa nostaa legendaarisen brändin jaloilleen – onko tässä pelastus?
Racing Pointin F1-tiimin omistaja Lawrence Stroll hankki hiljattain itselleen ison siivun Aston Martinista. Samalla hänestä tuli brändin puheenjohtaja. Stroll haluaa saada tuotannon mahdollisimman pian käyntiin, sillä Aston Martinin ensimmäinen SUV on jo tuotantokunnossa.
1Kommenttia
Julkaistu 22.4.2020
Tuulilasi

Stroll haluaa nostaa vaikeuksissa olevan Aston Martinin takaisin jaloilleen. Brändin tehtaat Iso-Britanniassa ovat kuitenkin suljettuna ainakin vielä viisi päivää.

”Ensimmäisen vuoden aikana tarkoituksemme on saada liiketoiminta jälleen jaloilleen. Tuotannon käynnistäminen on tässä vaiheessa tietenkin ykkösprioriteetti. Uuden SUV:mme DBX:n tuotanto on meille ensiarvoisen tärkeää. Koko organisaatiomme on saatava pian pyörimään täydellä teholla”, Stroll sanoo uutistoimisto Reutersin mukaan.

Stroll kertoi myös, että Aston Martinin on saatava tilauskirjansa mahdollisimman pian täytettyä, lisäksi yhtiön pitää investoida uuteen keskimoottoriseen autoonsa. Ja tietenkin pitkän tähtäimen suunnitelmissa on täyssähköisen mallin kehitys ja tuotanto.

Aston Martinilla on ollut viime vuosina pahoja taloudellisia vaikeuksia. Viime kuussa yhtiö kertoi, että se saattaa joutua vielä keräämään lisää rahoitusta, vaikka se on jo saanutkin kerättyä sijoittajilta 536 miljoonaa puntaa eli reilut 600 euroa.

Strollin lisäksi myös Sveitsin rikkain mies Ernesto Bertarelli ja Mercedeksen F1-tallipäällikkö Toto Wolff ovat sijoittaneet hiljattain Aston Martiniin.

On arveltu, että juuri tuleva luksusluokan SUV DBX saattaa olla yksi Aston Martinin pelastajista. Se on Astonin ensimmäinen SUV. Autoon tulee 4,0-litrainen V8 tuplaturbo, jollainen on myös DB11- ja Vantage-malleissa. Hevosvoimia löytyy 550 ja vääntöä 700 Nm. Autosta löytyy myös säätyvä ilmajousitus ja säädettävät iskunvaimentimet. Auton piti tulla markkinoille vielä tänä vuonna, mikä on edelleen Aston Martinin tavoitteena tuotannon keskeytymisestä huolimatta.

1 kommentti