Aston Martinin SUV:sta vain bensaversio: "Diesel on kuollut"
Autot ja liikenne
Aston Martinin SUV:sta vain bensaversio: "Diesel on kuollut"
Aston Martinin ensimmäinen SUV tulee myyntiin ainoastaan bensiinimoottorilla, vaikka mallin oli alun perin tarkoitus olla sähköinen.
Julkaistu 12.4.2018
Tuulilasi

Viisiovinen ultraluksus-SUV tullaan julkistamaan ensi vuonna. Sen nimeksi tulee ainakin Autocarin mukaan Varekai. Konseptiauto DBX esiteltiin jo 2015 Genevessä, silloin sähköisenä, mutta Aston Martinin suunnitelmat ovat sittemmin muuttuneet.

Meillä ei ole nyt suunnitelmissa tehdä sähköistä SUV:ta. Emme tee tästä autosta myöskään dieselversiota emmekä lataushybridiä”, sanoo Aston Martinin pääjohtaja Andy Palmer.

Aston Martin onkin ilmeisesti keskittämänsä sähköautonsa alabrändi Lagondan varaan. Sille kehitetään jo sähköiset moottorilinjat mahdollistavaa uutta alustaa.

Olen jo pitkään nähnyt, että dieselautojen taru on päättymässä, se on jo käytännössä kuoleman porteilla. En pidä myöskään ajatuksesta lataushybrideistä. Se tuo autoon lisää painoa sekä kahden eri teknologian kustannukset. Joillekin se on varmasti sopiva edistysaskel, mutta me emme tarvitse sellaisia”, Palmer naulasi.

Aston Martin on kertonut, että uuden SUV:n uskotaan houkuttelevan etenkin naisasiakkaita. Auto on suunniteltu kuvitellulle hiukan alle 40-vuotiaalle kalifornialaiselle nimeltä ”Charlotte”.

Kommentoi »