Aston Martinilta uusi hyperauto - katso luonnoskuva
Autot ja liikenne
Aston Martinilta uusi hyperauto - katso luonnoskuva
Aston Martin suunnittelee uutta hyperautoa. Coupe kulkee työnimellä 003, ja se on tarkoitus lanseerata vuonna 2021.
2Kommenttia
Julkaistu 25.9.2018
Tuulilasi

Hyperautomallistossa on tällä hetkellä yli 1000 hevosvoiman Valkyrie ja vielä tehokkaampi Valkyrie AMR Pro. Niiden koodinimet olivat 001 ja 002. Molemmat mallit suunniteltiin yhteisyössä Red Bullin F1-tiimin kanssa.

003:a tullaan tekemään vain 500 kappaletta, siitä on tulossa halvempi kuin ensi vuonna markkinoille tulevasta Valkyriesta, jonka hinta on noin kolme miljoonaa euroa. Sitä valmistetaan vain 150 kappaletta.

Valkyrie AMR Prota valmistetaan vain 25 kappaletta ja sen hinta onkin jo viisi miljoonaa.

“Uusi auto tulee olemaan Valkyrien suora perillinen, meille on tärkeää, että Valkyrien perintö jatkuu”, sanoo Aston Martinin pääjohtaja Andy Palmer.

Pienten erien kalliista hyperautoista on tullut Aston Martinille merkittävä tulonlähde massatuotantoautojen rinnalle sekä myös vahva markkinointityökalu.

”Hyperautot auttavat meitä markkinoimaan myös keskimoottorista urheiluautoamme, joka on tulossa haastamaan kahden vuoden päästä Ferrari 488:a. Tässä on kyse siitä, että on luotava uskottavuutta ja autenttisuutta keskimoottoristen autojen segmentissä, jossa emme ole aikaisemmin kilpailleet”, Palmer valottaa.

003 hyperauto tulee kilpaileman samoista markkinoista noin 900 000 euroa maksavan McLaren Sennan kanssa. Myös sen tuotanto on rajoitettu 500 kappaleeseen. Ferrarin viimeisintä hyperautoa LaFerraria ei sen sijaan olla uudistamassa ainakaan ennen vuotta 2022.

003:sta ei ole tihkunut juurikaan tietoja, mutta yhtiön mukaan katukelpoinen auto tullaan rakentamaan erittäin kevyelle alustalle. Aston Martinin mukaan autosta tehdään sekä oikealla että vasemmalla kaistalla ajettavat versiot, koska tarkoitus on, että sillä ajetaan myös maanteillä, ei ainoastaan radalla – kuten Valkyrienkin tapauksessa.

003 tullee käyttämään samaa V12-moottoria, mikä on Valkyeriessa, mutta pääjohtaja Palmerin mukaan siitä tulee käytännöllisempi – autoon tulee tilaa esimerkiksi matkatavaroille.

Aston Martin on julkaissut autosta luonnospiirroksen, mistä näkyy, että se on saanut inspiraationsa Valkyrien aerodynaamisesta muotoilusta.

2 kommenttia