Tuulilasi

Aston Martinilla mielenkiintoinen sähköautostrategia: "Myymme nämä vain lojalisteille"


Aston Martin pohtii lähtevänsä mukaan Formula E:hen eli sähköformuloihin. Sarjaa ajavat jo mm. Audi, Jaguar ja BMW. Myös Porsche ja Mercedes ovat ilmoittaneet lähtevänsä sarjaan kaudella 2019. Aston Martinin ensimmäinen sähköauto valmistuu 2019, mutta sitä tulee myyntiin vain 155 kappaletta - ja nekin tarkkaan valikoiduille asiakkaille.
Kuvat Aston Martin

Aston Martin kehittää parhaillaan ensimmäistä sähköautoaan RapideE sedania.

”Meillä ei ole vielä sähköautoa, mutta 2019 sellainen tulee. Rakastan itse Formula E:tä, joten tästä vois laskea 1+1”, sanoo yhtiön pääjohtaja Andy Palmer Automotive Newsille.

Sarjassa ajetaan tällä hetkellä niin, että autoa on vaihdettava kerran kilpailun aikana. Se ei Palmeria innosta.

”Mielestäni se aiheuttaa vain turhaa pohdintaa sähköautojen akkujen kestosta ja ajosäteestä. Mutta asia tulee muuttumaan jo lähitulevaisuudessa, ja silloin kaikki muuttuu paljon kiinnostavammaksi.”

Joulukuussa alkava ensi kausi onkin sarjassa viimeinen, kun autoa joudutaan vaihtamaan kesken kilpailun. Seuraavalla kaudella autoihin tulee tehokkaammat akut, joilla voidaan ajaa koko kilpailu loppuun.

Aston Martinin sähköinen RapideE tulee myyntiin Iso-Britanniassa 2019, sen hinta tulee olemaan hiukan yli 200 000 euroa. Autoa tullaan valmistamaan vain 155 kappaletta.

Autot myydään huolella valituille Aston Martin ”lojalisteille”, joilta yhtiö haluaa myös tarkkaa palautetta.

”Pääsemme täten parantamaan autoa tulevaisuudessa. Toivomme sellaisia kommentteja, että tämä ja tuo asia on hyvä, mutta tämä ja tämä voisivat olla vielä paremmin. Nämä käyttäjäkokemukset tulevat auttamaan meitä kehittämään seuraavasta versiosta vielä paremman”, Palmer sanoo.

Julkaistu: 6.10.2017