Aston Martin tekee joka mallistaan sähköisen
Autot ja liikenne
Aston Martin tekee joka mallistaan sähköisen
Jokaisesta Aston Martinista ja Lagondasta tulee tarjolle sähköinen versio vuoteen 2025 mennessä. Mutta polttomoottoreistakaan Aston ei luovu.
Julkaistu 22.3.2018
Tuulilasi

Aston Martinilla aiotaan miettiä tarkkaan, millainen sähköversio sopii mihinkin autoon parhaiten.

”Lagondasta tulee täyssähköinen, Valkyriessa säilyy vapaasti hengittävä V12. Syy siihen, että voimme edelleen säilyttää urheiluautoissamme polttomoottorit on se, että teemme paljon sähköisiä luksusautoja”, kertoo Aston Martinin luova johtaja Marek Reichman.

”Tulevaisuudessa meillä on tarjolla vähintään hybridiversio joka autosta, mutta petroolipäille on tarjolla myös vaihtoehtoja, emme voi unohtaa heitäkään.”

Jää nähtäväksi, mitkä kaikki mallit säilyttävät polttomoottoritekniikan. Markkinointijohtaja Simon Sproulen mukaan neli- tai kuusisylinterisiä malleja ei ole valikoimiin tulossa.

”Me olemme V8- ja V12-yhtiö. Haluamme pysyä tässä positiossa, mutta sähköistämisen ja hybridien myötä mallistostamme tulee tehokkaampi ja pystymme vastaamaan erilaisiin säädöksiin päästöjä koskien”, Sproule kertoo.

Ensimmäinen Aston Martinin sarjatuotantohybridi tulee olemaan DBX.

“Ensimmäinen DBX ei ole vielä hybridi, mutta ajan kanssa hybridi on tulossa.”

Sproule ei osannut kertoa, tehdäänkö hybridit itse, hankitaanko ne Daimlerilta vai kenties muilta yhteistyökumppaneilta.

Kommentoi »